DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, bet no ūdenstilpnēm izcelti trīs noslīkuši cilvēki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās Līgo svētku brīvdienās, laika posmā no šī gada 23.jūnija plkst. 6.30 līdz 25.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 155 izsaukumus – 64 uz ugunsgrēku dzēšanu un 39 uz glābšanas darbiem, bet 52 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Līgo vakarā, sestdien plkst. 21.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Limbažu novada Limbažu pagastu, kur slīka cilvēks. Pārmeklējot ūdenstilpni,  apmēram 20 metrus no krasta četru metru dziļumā ūdenslīdēji noslīkušo cilvēku atrada un izcēla krastā. Līdztekus sestdien ugunsdzēsēji glābēji Strenču novada Plāņu pagastā no dīķa izcēla noslīkušu cilvēku, kurš tika nodots Valsts policijas darbiniekiem, bet svētdien Daugavpils novada Naujenes pagastā no upes izcēla noslīkušu cilvēku, kurš tika nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Naktī uz svētdienu plkst. 1.49 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo ēku Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg dīvāns 1m2 platībā. ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 1.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, siena ruļļi, sausā zāle un kūdra, zaru kaudze, riepas, būvgruži, meža zemsedze, sadzīves mantas, elektrības sadales skapis, divi elektrības līnijas balsti, lifta motors, četras vieglās automašīnas,  siltumnīca, četri šķūņi, divas neapsaimniekotas ēkas, trīs dārza mājas, divas pirtis, dzīvojamās mājas grīda, sodrēji ēkas dūmvadā un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā atbrīvoja uz balkona margām uzdūrušos kaķi un nogādāja veterinārajā klīnikā, Jaunjelgavas novadā atbrīvoja suni, kura ķepa bija iestrēgusi ķēdes savienojumā, Daugavpils novadā izvilka purvā iestigušu govi, bet svētdien Ķekavas novadā no koka nocēla kaķi, Kokneses novadā atvēra dzīvokļa durvis aiz kurām atradās atstāts kaķis, Jūrmalā atbrīvoja ķēdē sapinušos suni un Alūksnes novadā no upes izvilka tajā ieslīdējušu govi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI