DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas karavīri Afganistānā ieskandinās Līgo svētkus; starp karavīriem – divi Jāņi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 23.jūnijā, Nacionālo bruņoto spēku karavīri, kuri dienesta pienākumus pilda NATO apmācības operācijā “Resolute Support” Afganistānā, sagaidīs vasaras saulgriežus. Starp 36 Latvijas karavīriem, kuri šobrīd dienesta pienākumus pilda starptautiskajā operācijā Afganistānā ir divi Jāņi.

“23.jūnija vakarā Latvijas kontingenta karavīri sanāks kopā, lai svinētu vasaras saulgriežus. Karavīri mielosies ar no mājām atvesti ķimeņu sieru un rudzu maizes klaipu, kas tika pasniegts kontingentam pavadīšanas ceremonijā. 23.jūnija vakarā tiks atskaņotas Līgo dziesmas un iedegts Jāņu ugunskurs,” stāsta Latvijas kontingenta komandieris pulkvežleitnants Janeks Drinks.

NATO apmācības operācija “Resolute Support”, kurā piedalās arī Latvija, darbību sāka 2015.gada 1.janvārī. Jau 2013.gada vidū NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) atbildību par drošību visā valstī nodeva Afganistānas nacionālajiem drošības spēkiem.

Latvijas karavīri “Resolute Support” operācijā izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā, Kabulā un Bagramā, kur ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI