DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā atklās informatīvu kampaņu par drošu ceļošanu un darbaspēka ekspluatācijas riskiem ārvalstīs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 26. jūnijā Ārlietu ministrijā, Z.A. Meierovica zālē, plkst. 11.00 mediju pārstāvji aicināti uz informatīvās kampaņas atklāšanu par drošu ceļošanu un  darbaspēka ekspluatācijas riskiem ārvalstīs un to novēršanu. Kampaņa ilgs no 26. jūnija līdz augusta beigām.

Par Latvijas sniegtās konsulārās palīdzības aktualitātēm stāstīs Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa.

Iekšlietu ministrijas nacionālā koordinatore cilvēktirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa informēs par aktuālajiem problēmjautājumiem cilvēku tirdzniecības jomā darbaspēka ekspluatācijas nolūkā un par preventīvajiem pasākumiem, kas jāņem vērā, lai mazinātu riskus tikt pakļautam cilvēku tirdzniecībai ārvalstīs.

Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktora vietniece Kristīne Stašāne iepazīstinās ar Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) konsultantu atbalstu darba meklētājiem: konsultācijām un informēšanu par droša darba iespējām, dzīves un darba apstākļiem, darba likumdošanu un administratīvajām procedūrām ES un Eiropas Ekonomikas zonas valstīs, kā arī Šveicē. Tāpat varēs saņemt informāciju par darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanu un uzraudzību, kā arī par to, kas būtu jāņem vērā, meklējot darbu ārvalstīs. 

Atklāšanas pasākumā piedalīsies arī nevalstisko organizāciju “Centrs MARTA” un “Patvērums “Drošā māja”” pārstāves. Šīs nevalstiskās organizācijas Latvijā nodrošina gan cilvēku tirdzniecības upura statusa piešķiršanu personām, kuras tikušas pakļautas ekspluatācijai Latvijā un ārvalstīs, ja par cilvēku tirdzniecības gadījumu nav iespējams uzsākt kriminālprocesu, gan valsts finansētās sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu sniegšanu cietušajiem kriminālprocesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI