DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēta Latvijas pastāvīgā pārstāve Starptautiskajā atjaunojamo energoresursu aģentūrā vēstniece Astra Kurme

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 20. jūnijā Latvijas pastāvīgā pārstāve, vēstniece Astra Kurme iesniedza akreditācijas vēstuli Starptautiskās atjaunojamo energoresursu aģentūras (International Renewable Energy Agency, IRENA) ģenerāldirektoram Adnānam Amīnam (Adnan Z. Amin).

Sarunā vēstniece uzsvēra atjaunojamo energoresursu strauji pieaugošo nozīmi pasaulē un Starptautiskās atjaunojamo energoresursu aģentūras lomas palielināšanos. Svarīgi ir nodrošināt informācijas apmaiņu par inovatīvām tehnoloģijām starp aģentūras dalībvalstīm, lai mazinātu atjaunojamo energoresursu izmaksas. Tuvākajā nākotnē ir būtiski aģentūru izveidot kā zinātnes, izcilības un inovāciju centru, kas spētu ietekmēt globālo atjaunojamo energoresursu risināmos jautājumus un nodrošinātu dalībvalstīm sadarbības iespējas, kā arī sniegtu nepieciešamo palīdzību projektu īstenošanā un lēmumu pieņemšanā attiecībā uz enerģētikas sistēmas pārvaldi.  

Informācijai

Astra Kurme ir pirmā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Apvienotajos Arābu Emirātos un Saūda Arābijas Karalistē. Pirms tam – no 2013. līdz 2017. gadam – viņa bija ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Maskavā, Krievijā. Savukārt no 2011. līdz 2013. gadam pildīja valsts sekretāra vietnieka pienākumus Ārlietu ministrijā Rīgā. Laikā no 2006. līdz 2011. gadam Astra Kurme pārstāvēja Latviju Itālijas Republikā, Albānijā, Sanmarīno, Maltā un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijā. Diplomātiskajā dienestā Astra Kurme ir kopš 1993. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI