DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunajiem advokātiem novēl cienīt sevi un savu amatu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21.jūnijā, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pieņēma septiņu Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Zvērinātu advokātu rindas papildina Līva Lāce, Oskars Lipskis, Vera Mihaiļenko, Rihards Niedra, Egita Peimane, Ivars Siliņš un Dace Timermane. Visi viņi ir bijuši zvērinātu advokātu palīgi.

Pēc zvēresta pieņemšanas Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunajam advokātam vēlēja pirmkārt cieņu pret sevi. Jo advokāts – tā ir daļa no tiesu sistēmas. Cienot sevi un savu amatu, advokāts cienīs sistēmu, kurai nu ir piederīgs – norādīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likuma 46.pantu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI