DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jaunietes no Vācijas tiekas ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Erasmus+ programmas mobilitātes projekta “ABItour for Europe” ietvaros 13. jūnijā- 10.jūlijā Jēkabpilī viesojas jaunieši no Vācijas- Annika Ristau un Lisa Bauerschmidt. Nepilnu četru nedēļu laikā jaunietes darbosies SIA “Jēkabpils pakalpojumi” kā praktikantes, vienlaicīgi iepazīstot kapitālsabiedrības darbu, Jēkabpils pilsētu, pašvaldību un dažādas organizācijas. Projekta laikā praktikantes sagatavos pētījumu par SIA “Jēkabpils pakalpojumi” darbības sfērām- Zāles pļaušanu, ielu uzturēšanas darbiem u.c. Tiks veikta pašreizējās situācijas izpēte, anketēšana, un salīdzinājums ar šo darbu veikšanas procesiem un sistēmu Vācijas reģionā Anhalt- Bitterfield.

Trešdien, 20. jūnijā, jaunietes tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini. Tikšanās laikā gan domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, gan jaunietes prezentēja savas pilsētas, kā arī pārrunāja pašvaldības struktūras un pienākumu sadali pašvaldībās. Annika un Lisa dalījās ar savu pieredzi, pirmajiem iespaidiem Jēkabpilī, un izstāstīja par pētījumu, kas tiks veikts prakses laikā SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

Pilsētas domes priekšsēdētājs bija ļoti ieinteresēts uzzināt, kādi ir jauniešu pirmie iespaidi Jēkabpilī, ko pozitīvu vai negatīvu Annika un Lisa ir pamanījušas pirmās nedēļas laikā. Jaunietes uzsvēra, ka, salīdzinoši ar situāciju Vācijā, Jēkabpils ir ļoti tīra un zaļa pilsēta, iedzīvotāji ir draudzīgi un atsaucīgi. Negatīvā lieta ir nelīdzenie trotuāri pa kuriem ir sarežģīti pārvietoties, tomēr pēc pirmās nedēļas šeit, jaunietes ir apmierinātas un turpina iepazīt gan Jēkabpils pilsētu, gan Latviešu kultūru.

Domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis jaunietēm vēlēja veiksmi darbā, pieminot, ka, esot Latvijā, jāizbauda vasarīgie laikapstākļi, latviešu tradicionālie svētki, kā arī jāgūst pēc iespējas vairāk iespaidu un pieredzes turpmākajam darbam.

Izstrādāto projektu, savus iespaidus un secinājumus praktikantes prezentēs 6. jūlijā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI