DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Šodien tiks godināti konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018” laureāti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 20. jūnijā, notiks konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018” noslēguma pasākums - laureātu apbalvošana. Jūnija sākumā konkursa žūrija klātienē apmeklēja visus 14 šogad konkursam iesniegtos projektus un iepazinās ar to sasniegtajiem energoefektivitātes rādītājiem.

““Mēs tagad zinām, ka var dzīvot arī labāk,” iztīrījuši un sakārtojuši pagrabus, sakopuši savas ēkas, tagad lepojas atjaunoto namu iedzīvotāji un daudzdzīvokļu namu dzīvokļu īpašnieki. Māja pēc mājas dažādās Latvijas vietās kļūst ne vien skaistākas, bet arī mājīgākas, komfortablākas un galvenais energoefektīvākas. Nākošnedēļ godināsim šā gada konkursa laureātus – ēkas, kas sasniegušas visaugstākos kvalitātes, energoefektivitātes un personīgā entuziasma rādītājus,” uzsver konkursa žūrijas priekšsēdētāja, žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore Mārīte Šperberga.

Plānots, ka balvas konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018" laureātiem pasniegs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, žurnāla "Būvinženieris" galvenā redaktore Mārīte Šperberga un Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja vietniece Helēna Endriksone.

Vienlaikus atgādinām, ka līdz šā gada 18. jūnija plkst. 23.59 konkursa mājaslapā www.energoefektivakaeka.lv jebkurš Latvijas iedzīvotājs var balsot sev simpātiskāko energoefektīvāko ēku Latvijā. Ēka, par kuru nobalsos visvairāk iedzīvotāju, saņems konkursa Simpātiju balvu.

Kā zināms, konkursu „Energoefektīvākā ēka Latvijā” organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu „Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Šogad konkurss tiek organizēts jau astoto gadu pēc kārtas ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Šogad konkursa ietvaros kopumā tika saņemti 14 pieteikumi. Tradicionāli visvairāk pieteikumu – 10 – tika saņemti nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018”. Nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018. Jaunbūve” tika iesniegti divi pieteikumi, savukārt nominācijās „Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2018” un “Energoefektīvākā vienģimenes ēka 2018” tika iesniegts pa vienam pieteikumam katrā.  Pilsētu griezumā vairāk pieteikumu tika saņemti no Liepājas un Valmieras, kas arī tradicionāli bijušas aktīvākās pilsētas māju atjaunošanā, un Rīgas, kur aktīvāk notiek jaunu ēku būvniecība.

Detalizētāka informācija par konkursu pieejama interneta vietnē www.energoefektivakaeka.lv.  

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem. Konkursa atbalstītāji ir Profine Baltic pārstāvniecība, SIA “Paroc”, SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti”, SIA „Knauf”, SIA "Rockwool", SIA "Robert Bosch", Attīstības finanšu institūcija Altum, AS "LAFIPA", AS "Latvenergo", SIA "Sika Baltic", SIA "DAW Baltica" (Caparol), istabai.com un SIA "EJOT Baltic". Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts Latvijas Avīze, Nozare.lv, būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv un www.buvbaze.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI