DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs un Peru vēstnieks Latvijā vienojas paplašināt abu valstu sadarbību uzņēmējdarbībā, izglītībā un zinātnē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 19. jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Peru nākamo nerezidējošo vēstnieku Latvijā Tjerī Roku-Reju Deladrjeru (Thierry Roca-Rey Deladrier), kurš ieradies akreditācijas vizītē Rīgā.

Valsts sekretārs uzsvēra Latvijas un Peru draudzīgās divpusējās attiecības, arī sadarbību starptautiskajās organizācijās. Sarunas laikā puses vienojās stiprināt līgumtiesisko bāzi un aktivizēt savstarpējos kontaktus, lai sniegtu atbalstu Latvijas un Peru uzņēmējdarbībai. Kā prioritāras jomas sadarbībai tika minētas tirdzniecība, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, biotehnoloģijas, mežsaimniecība, tranzīts un loģistika. Vēstnieks apliecināja Peru interesi turpināt paplašināt sadarbību izglītības un zinātnes jomās.

Puses atzinīgi novērtēja labās ES un Peru attiecības un to pozitīvo attīstību kopš ES un Peru Tirdzniecības nolīguma noslēgšanas. Valsts sekretārs pauda atbalstu Peru valdības prioritātei pievienoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD).

Saistībā ar gaidāmo ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas (CELAC) ārlietu ministru sanāksmi 16. un 17. jūlijā Briselē, Beļģijā, tika uzsvērta ES un CELAC stratēģiskās partnerības nozīme, meklējot kopīgus risinājumus globālas nozīmes jautājumos, piemēram, demokrātijas stiprināšana, ilgtspējīga attīstība, klimata pārmaiņas, migrācija, cīņa ar noziedzību.

19. jūnijā vēstnieks Tjerī Roka-Rejs Deladrjers iesniedza akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un tikās ar Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu, kā arī Ārlietu ministrijas amatpersonām.

Peru vēstnieks rezidē Helsinkos, Somijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI