DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Operatīvie dienesti atgādinās par drošību Līgo svētku laikā!

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojoties svētku brīvdienām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un Valsts policija (VP) trešdien, 20.jūnijā, plkst. 13.00 Ķengaraga ielā 3, Rīgā, rīkos preses konferenci. Tajā tiks atgādināts par drošības un piesardzības pasākumiem svētku laikā.

Preses konferencē piedalīsies VUGD priekšnieka pienākumu izpildītājs ģenerālis Kristaps Eklons, kurš informēs par drošu ugunskuru un grilu kurināšanas nozīmību svētkos un drošu svētku pavadīšanas pamatprincipiem, NMPD direktore Liene Cipule atgādinās par pieaugušo un bērnu drošību svētkos un tipiskākajām Līgo svētku traumām, un VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis klātesošajiem pastāstīs par ceļu satiksmes drošību un policijas plānotājiem pasākumiem svētku laikā.

Līgo svētku brīvdienu atpūtu nereti aptumšo dažādi nelaimes gadījumi, piemēram, nepareiza ugunskura kurināšana, neapdomīga atpūta dabā, aizrīšanās, iekļūšana ceļu satiksmes negadījumos, peldēšanās vai transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā, kas šos svētkus var pārvērts traģēdijā! 2017.gada Līgo svētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, ūdenstilpēs noslīka trīs cilvēki, trīs cilvēki gāja bojā ceļu satiksmes negadījumos un vairāk nekā 300 cilvēki guva dažādas traumas, kā arī tika pieķerti 70 dzērājšoferi.

Lai akcentētu drošības pasākumu ievērošanas nozīmi, dienestu pārstāvji ne tikai sniegs ieteikumus, bet arī ļaus ikvienam klātesošajam mēģināt ar ugunsdzēsības aparātu nodzēst automašīnā radušos ugunsgrēku un uz speciāla manekena sniegt pirmo palīdzību cilvēkam aizrīšanās gadījumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI