DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM un LPS sarunās diskutē par reģionālās attīstības, vides un IKT jomu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 19. jūnijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) gadskārtējās sarunās diskutēja un vienojās par turpmāko rīcību reģionālās attīstības, vides un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Sadarbība starp ministriju un Latvijas pašvaldību savienību ir būtiska reģionālās attīstības veicināšanā. Neskatoties uz to, ka dažādos jautājumos mūsu viedokļi atšķiras, sadarbojoties un diskutējot, mēs spējam vienoties un pieņemt valstiski nozīmīgus lēmumus, kā arī izstrādāt ilgtspējīgus risinājumus. Tikai strādājot kopā mēs varam sasniegt mūsu kopīgo mērķi – veidot valstiski atbildīgus lēmumus mūsu valsts attīstībai, izaugsmei un iedzīvotāju labklājības veicināšanai. Esmu pārliecināts, ka arī turpmāk mums izdosies tik pat veiksmīgi sadarboties un turpināt darbu visu valsts iedzīvotāju labā.”

Iedzīvotāju un uzņēmēju vidū ir vērojama pastiprināta interese par atkritumu šķirošanu. Plānots visā valstī izveidot vienotu pieeju dalītās vākšanas konteineru skaitam un apzīmējumiem, kam tiek paredzētas investīcijas un samērīgs pārejas periods. Tāpat, plānots izveidot arī sadzīves atkritumu aprites vienotu kārtību un uzskaiti atkritumu apsaimniekošanā.

Tika diskutēts arī par dabas resursu nodokli, par to izlietošanu atbilstoši mērķiem un ieņēmumu sadales principu. Līdz š.g. 1.septembrim abas puses vienojas par prioritārām jomām 2019. gadā, kuras nepieciešami ieguldījumi un kur nav pieejams vai ir nepietiekams finansējums no citiem finanšu avotiem, lai mērķtiecīgi organizētu Latvijas vides aizsardzības fonda projektu konkursus attiecīgajās aktivitātēs.

Būtisks uzņēmējdarbības veicināšanai reģionos ir dažādu finanšu instrumentu atbalsts. Plānots stiprināt uzņēmējdarbības centru funkcijas reģionos, paredzot atbalstu tam 2014.-2020. gada perioda Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas ietvaros.

VARAM akcentēja, ka uzsāks reģionālās politikas nostādņu izstrādi. Abas puses vienojās, ka jau rudenī uzsāks darbu pie šī dokumenta izstrādes, nosakot tajās atbalsta teritoriālo un tematisko pamatu ES fondu ieguldījumiem, aktīvi procesā iesaistot LPS un pašvaldības.

Tāpat tika pārrunāta publisko pakalpojumu sistēmas modernizācijas ietekme uz pašvaldībām. VARAM uzsvēra, ka turpmāko trīs gadu laikā būtiski palielināt valsts e-risinājumu lietošanu sabiedrībā.

VARAM uzteic konstruktīvo dialogu ar LPS, abpusējās sarunās dažādās jomās iespējams rast efektīvākus veidus pašvaldību attīstībai, kas sniegs ieguvumus gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI