DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts prezidents akreditē Kubas, Peru un Zambijas vēstniekus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 2018. gada 19. jūnijā, Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Kubas, Peru un Zambijas vēstniekus.

Tiekoties ar Peru Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tjerī Roka-Rejs Deladrjeru (H.E. Mr Thierry Roca-Rey Deladrier), Valsts prezidents atzinīgi novērtēja valstu draudzīgās divpusējās attiecības, kā arī regulāro dialogu daudzpusējos un reģionālos formātos. Sarunas laikā Valsts prezidents pauda Latvijas interesi līdzās politiskajam dialogam attīstīt ciešāku sadarbību ekonomikā (t.sk. tirdzniecībā, tūrismā), kā arī izglītībā un zinātnē. Latvija turpinās strādāt, lai OECD (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija) varētu uzsākt pievienošanās sarunas ar jaunām dalībvalstīm, tajā skaitā ar Peru.

Sarunas laikā ar Kubas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Edvardo Laso Peresu (H.E. Mr Eduardo Lazo Pérez) Valsts prezidents atzīmēja, ka mūsu valsts šobrīd attīsta attiecības ar Latīņamerikas reģionu politiskajā, ekonomiskajā, tūrisma un kultūras jomā. Latvija saredz potenciālu sadarbībai augstākās izglītības jomā, veicinot plašāku studentu un mācībspēku apmaiņu, t.sk. Erasmus+ programmas ietvaros, kā arī veidojot sadarbību pētniecībā, piemēram, IKT un vides aizsardzības jomās.

Savukārt, tiekoties ar Zambijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Rozu Mulembu Salukatulu (H.E. Ms Rose Mulemba Salukatula), Valsts prezidents apliecināja Latvijas vēlmi veicināt politisko dialogu ar Zambijas Republiku. Eiropas Savienība ir nozīmīgs Zambijas sadarbības partneris un ES turpinās atbalstīt Zambiju, lai veicinātu demokrātijas un ekonomikas attīstību valstī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI