DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atzīmējot Latvijas simtgadi, Rīgu apmeklēs Tallinas un Viļņas galvaspilsētu vadītāji

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, trešdien, 20.jūnijā plkst. 14.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Rātsnamā uzņems Tallinas mēru Tāvī Āsu un Viļņas mēru Remiģiju Šimašus.

Pēc oficiālās tikšanās amatpersonas noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī apskatīs vasaras puķu dobi, kas atrodas abpus Brīvības piemineklim un tā izveidota ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogu krāsu akcentiem. Baltijas valstu galvaspilsētu vadītājiem būs iespēja arī ielūkoties Brīvības pieminekļa Goda telpā un parakstīties  viesu goda grāmatā.

Šogad aprit 25.gadadiena,  kopš Rīgas, Tallinas un Viļņas sadarbības līguma parakstīšanas. Šajā laikā notikušas ne vien oficiālo delegāciju vizītes, bet arī aktīva un veiksmīga sadarbība un pieredzes apmaiņa pilsētas attīstības un arhitektūras, izglītības, sabiedriskā transporta, satiksmes un drošības, kapsētu apsaimniekošanas, kultūras un sporta jomās.

Rīga, Tallina un Viļņa, atzīmējot savu 25 gadu sadarbību un sadraudzību, Baltijas valstu simtgadē organizē dažādus pasākumus visās trijās galvaspilsētās. Rīgā, Doma laukumā bija apskatāma Tallinas un Viļņas fotogrāfiju izstāde “Toreiz un tagad”. Iecerēti Baltijas valstu galvaspilsētu apvienotā orķestra koncerti (orķestris “Rīga”,  Tallinas kamerorķestris un Viļņas pilsētas Sv. Kristofera kamerorķestris) 18.augustā - Rīgas svētkos, 25.augustā - Tallinā un 2.septembrī - Viļņā. Kā arī Rīgā, Tallinā un Viļņā īpaši izveidotas puķu dobes ar valstu krāsu akcentiem vai tradicionālajiem rakstiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI