DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.jūnija plkst. 6.30 līdz 19.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 61 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Madonas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka vienstāvu ražošanas ēkā, hidrauliskās preses ventilācijas šahtā, deg skaidas 20m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Plkst. 15.07 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Šonakt plkst. 3.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Mārupi, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vieglā automašīnā 3m2 platībā. Cenšoties apdzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Plkst. 4.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, elektrosadales skapis, gulšņu kaudze, komposta kaudze, deviņos gadījumos – sausā zāle, kūdra, meža zemsedze, vieglā automašīna, kravas automašīna, dārza māja, divi šķūņi, saimniecības ēka.

Vakar īsi pirms pusdienlaika VUGD saņēma izsaukumu uz Viesītes novadu, kur pieteicēji ziņoja, ka cilvēks devies peldēties, bet nebija atgriezies. Ugunsdzēsēji glābēji ūdenslīdēji pārmeklēja ūdenstilpni un 15 metrus no krasta piecu metru dziļumā atrada noslīkušu cilvēku, kuru izcēla krastā.  Savukārt pirms plkst. 15.00 tika saņemts izsaukums uz Ventspils novadu, kur cilvēki atpūtās pie ūdens un pastāvēja aizdomas, ka viens no viņiem ir noslīcis. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu pārmeklēju ūdenstilpni, bet nesekmīgi, tāpēc tika piesaistīt ūdenslīdēji, kuri noslīkušo cilvēku atrada un izcēla krastā.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību atpūšoties pie ūdens un gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI