DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Pasniegs Eiropas Padomes Ainavu balvu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daugavpilī, no 2018. gada 19. jūnija līdz 21. jūnijam notiks Eiropas Padomes (EP) Ainavu konvencijas ieviešanas forums. Tā mērķis ir pieredzes apmaiņa ainavu aizsardzības, kopšanas un attīstības jomā, apspriežot EP Ainavas balvai pieteiktos projektus.

Foruma laikā tiks pasniegta EP Ainavas balva, kuru starptautiska žūrija vienbalsīgi piešķīra Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam. Šajā EP Ainavas balvas sesijā tika pieteikti projekti no 13 valstīm.

Daugavpils cietokšņa kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai un attīstīšanai, kā arī vides kvalitātes uzlabošanai un sociālo problēmu risināšanai Daugavpils pilsētas dome desmit gadu laikā mērķtiecīgi piesaistījusi finansējumu no dažādiem finanšu avotiem. Līdzfinansējums 14 miljonu euro apmērā ir piesaitīts no ERAF, kura aktivitātes teritoriālajai sadarbībai un pilsētvides attīstībai iepriekšējā ES fondu apguves periodā administrēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Pasākumu organizē Eiropas Padomes Ģenerāldirektorāts sadarbībā ar VARAM un Daugavpils pilsētas domi.  

Plašāka infromācijas par pasākumu pieejama EP Ģenreāldirektorāta tīmekļa vietnē: https://www.coe.int/en/web/landscape/20th.

Pasākuma finansiālais atbalsts projekta „Eiropas Sociālā fonda atbalsts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai publicitātes pasākumu par Kohēzijas politikas fondiem nodrošināšanai” ( Nr. 10.1.2.0/15/TP/01), kā arī  INTERREG V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014-2020 projekta “Cross-border Increase in Regional Cultural Heritage Tourism / Pārrobežu reģionālā kultūras mantojuma tūrisma paplašināšana” (Nr. LLI-326 CIRCUIT).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI