DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība apmeklēs šķēršļu skrējiena sacensības “Patria Tough Run”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 16.jūnijā, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Kadagā, Ādažu novadā apmeklēs "Patria Tough Run" šķēršļu skrējiena sacensības, kurās piedalīsies aptuveni 750 dalībnieku no septiņām valstīm.

Šķēršļu skrējiena mērķis ir popularizēt šķēršļu sacensības Latvijas sabiedrībā, sacensībās iesaistot Latvijas un citu NATO dalībvalstu karavīrus, Aizsardzības un Iekšlietu ministriju darbiniekus, kā arī citus interesentus, veicinot kopīguma sajūtu sacensību dalībniekos kopā ar karavīriem piedaloties šķēršļu sacensībās. Skrējiena organizatori uzsver, ka ir svarīgi iesaistīt sabiedrību sportiskās brīvā laika pavadīšanas aktivitātēs, tādējādi palielināt sportiski aktīvo iedzīvotāju skaitu.

Sacensību pamatā ir taku skriešana, kur skriešanas laikā jāpārvar dažādas grūtības pakāpju dabīgi, mākslīgi un mentāli šķēršļi. Trase veidota apvidū no dabīgiem (pauguri, smilts, ūdens) un mākslīgiem šķēršļiem. Šķēršļu skrējiens nodrošina izturības, spēka, veiklības, ātruma trenēšanu un pārbaudi. Sacensību laikā tiks noteikti spēcīgākie sportisti sieviešu un vīriešu konkurencē dažādās distancēs un vecuma grupās, kā arī noteikta šķēršļu skrējiena spēcīgākā nācija.

Šķēršļu skrējiena sacensības Nacionālie bruņotie spēki organizē sadarbībā ar biedrību “Forti Patria”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI