DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas Asambleja nosoda Sīrijas lēmumu atzīt Gruzijas separātisko reģionu neatkarību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Baltijas Asambleja (BA) – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija – stingri nosoda Sīrijas lēmumu atzīt Gruzijas separātisko reģionu Abhāzijas un Dienvidosetijas neatkarību, piektdien, 15.jūnijā, uzsvēra BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Kā informēja J.Vucāns, BA Prezidijs piektdien pieņēma paziņojumu, kurā pauž satraukumu par Sīrijas lēmumu nodibināt diplomātiskos sakarus ar Gruzijas separātiskajiem reģioniem. Sīrijas lēmums pārkāpj starptautiskās tiesības un teritoriālās integritātes principu.

“Mēs atkārtoti uzsveram negrozāmu atbalstu Gruzijas neatkarībai un teritoriālajai nedalāmībai un arī turpmāk aktīvi atbalstīsim konflikta atrisināšanas centienus,” sacīja J.Vucāns, akcentējot, ka paziņojumā BA aicina visas iesaistītās puses uz konstruktīvu sadarbību, lai atrisinātu konfliktu.

BA Prezidijs piektdien Hāgā, Nīderlandē, tikās ar Ziemeļu Padomes un Beniluksa - Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas – Prezidija pārstāvjiem, kā arī piedalījās Beniluksa parlamenta kārtējā sesijā, kur debatēja arī par Eiropas Savienības nākotni pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās. Latviju pārstāvēja BA Latvijas delegācijas vadītājs J.Vucāns un vietnieks Romualds Ražuks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI