DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ir laiks aktīvi rīkoties hibrīdo apdraudējumu novēršanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Par spīti dažādiem mēģinājumiem mūs šķelt, mums ir jāpaliek vienotiem. Tāpēc, jo rūpīgāk mēs strādāsim jau šodien, jo mazāka iespēja būs nelabvēļiem ietekmēt mūsu sabiedrību. Ir jāmeklē risinājumi hibrīdo draudu novēršanai, jo pārāk ilgi esam tikai reaģējuši uz tiem. Tagad ir pienācis laiks rīkoties pašiem,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 2018. gada 15. jūnijā, atklājot Latvijas Ārpolitikas institūta konferenci “NATO 2018. gadā: ierobežojumi un iespējas, atbildot esošajiem un jauniem izaicinājumiem”.

Valsts prezidents atzīmēja, ka šodien, kad ir apdraudētas vērtības, kas Rietumu sabiedrību ir vienojušas kopš Apgaismības laikmeta, ir jāmeklē jaunas atbildes izaicinājumiem tā saucamās maigās drošības jomā, attīstot pretpasākumus dezinformācijas izplatībai un hibrīdajam apdraudējumam.

Valsts prezidents NATO raksturoja kā veiksmīgāko aliansi militārās drošības vēsturē un atzina, ka arī Eiropas Savienībā ir arvien lielāka izpratne par nepieciešamību pašiem rīkoties, lai stiprinātu savu drošību – gan nacionālajā, gan ES līmenī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI