DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesu apmeklē Ministru prezidents Māris Kučinskis

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 14. jūnijā, Satversmes tiesu oficiālā vizītē apmeklēja Ministru prezidents Māris Kučinskis. Ministru prezidentu un viņa vadīto delegāciju Satversmes tiesā uzņēma Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Satversmes tiesas tiesneši – Aldis Laviņš, Gunārs Kusiņš, Daiga Rezevska, Jānis Neimanis un Artūrs Kučs –, kā arī priekšsēdētājas palīdze Ketija Strazda.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja atklāja sarunu, informējot Ministru prezidentu par jaunāko iesniegto pieteikumu un Satversmes tiesā izskatāmo lietu statistiku. Viņa vērsa uzmanību uz Satversmes tiesas plašāko publiski tiesisko lomu tiesiskās domas veidošanā un tiesiskuma stiprināšanā Latvijā.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja Satversmes tiesas darbu un tās augsto reputāciju sabiedrībā. Viņš izteica gandarījumu par veiksmīgi noorganizēto starptautisko konferenci “Konstitucionālo tiesu loma globalizētajā pasaulē 21. gadsimtā”, kurā piedalījās 25 valstu konstitucionālo jurisdikciju pārstāvji.

Tikšanās laikā tika apspriestas arī ar tiesu varu saistītas aktualitātes, akcentējot jautājumus, kas saistīti ar tiesu varas autoritāti un tiesu varas līdzsvara un atsvara funkcijas nostiprināšanu valsts varas atzaru starpā. Ministru prezidents un Satversmes tiesas tiesneši bija vienisprātis, ka jāturpina darbs pie aktīvas tiesu komunikācijas veidošanas.

Satversmes tiesa norāda, ka šāda valsts varas atzaru dialoga forma ir svarīga demokrātiskā tiesiskā valstī, jo tādējādi tiek stiprināts valsts varas atzaru līdzsvars un atsvars.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI