DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Sabiedriskās organizācijas aicina Saeimas deputātus balsot pret pašvaldību referenduma likuma novilcināšanu.

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 13.jūnijā astoņas sabiedriskās organizācijas izsūtīja elektronisku vēstuli visiem Saeimas deputātiem, aicinot plenārsēdē balsot pret ierosinājumu novilcināt Pašvaldību referendumu likuma izskatīšanu.

14.jūnija Saeimas darba kārtībā ievietots lēmumprojekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Vietējo pašvaldību referendumu likums” (Nr.76/Lp12) trešajam lasījumam līdz 2018.gada 1.augustam”. Vēstulē deputātiem sabiedriskās organizācijas vērš uzmanību uz to, ka priekšlikumu  termiņa pagarināšana nozīmē šī likuma pieņemšanas novilcināšanu - riskējot ar to, ka 12.Saeimas sasaukuma laikā tas nemaz nenonāks trešajā lasījumā. Tādā gadījumā šo likumu, pie kura ir strādājuši vairāki Saeimas sasaukumi, vairs nebūs iespējas pārņemt arī nākamajam Saeimas sasaukumam un darbs būs jāatsāk no nulles.  Pašvaldību referendumu iespējas sabiedrība gaida jau 28 gadus - šobrīd pašvaldību iedzīvotājiem gandrīz nav iespēju ietekmēt pašvaldības domes lēmumus.

Aicinājumam pievienojušās šādas organizācijas: Latvijas Pilsoniskā Alianse, domnīca Providus, Jūrmalas Aizsardzības biedrība, Latvijas Lauku forums, Rīgas Apkaimju alianse, Sabiedrības Līdzdalības Fonds (manabalss.lv), apvienība "Pilsēta Cilvēkiem" un Sabiedrība par atklātību - Delna.

Latvijas Pilsoniskā alianse ir NVO jumta organizācija. Tā ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā organizācija – biedrība, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 127 biedrus, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI