DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
14. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Īstenos starptautisku projektu radošajās industrijās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kuldīgas novada pašvaldības Mākslinieku rezidence sadarbībā ar biedrību “Liepājas radošo industriju klasteris”, Klaipēdas kultūras komunikācijas centru un Viļņas Mākslas akadēmiju īsteno Latvijas Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014-2020 projektu “Paradigmas maiņa no “tradicionālajām” uz radošajām industrijām – pamats ilgtspējīgai reģionālajai attīstībai” (projekta Nr. LLI-338).

Projekta ietvaros tiks īstenota intensīva pārrobežu apmācību programma, lai palielinātu darba iespējas un uzlabotu darbaspēka prasmes kultūras un radošajās industrijās. Projekta laikā projekta partneru organizācijām tiks iegādāts un uzstādīts mūsdienīgs aprīkojums, kas tiks izmantots apmācību aktivitātēm projekta ietvaros un nākotnē. Projektu plānots īstenot līdz 2019. gada 30. novembrim.

Projekta ietvaros no 11. līdz 15. jūnijam Liepājā notiek radošās rezidences programma “Creative Free Space. Liepaja”, kas apskata brīvās telpas attīstības iespējas Liepājā. Starptautiskajā rezidences programmā piedalās radošie uzņēmēji, studenti, pilsētvides pētnieki u.c. interesenti no Kurzemes un Klaipēdas reģioniem.

Brīvā telpa (angļu valodā – free space) raksturo pieejamu telpu, kurā vietējie iedzīvotāji, organizācijas un institūcijas var organizēt dažādas aktivitātes, tādējādi pilnveidojot ne tikai kultūras dzīvi, bet veicinot uzņēmējdarbību un aktivizējot dažādas nevalstisko organizāciju iniciatīvas. Radošajā rezidencē paredzēts apskatīt Liepājas brīvās telpas iespējas un izstrādāt padziļinātus risinājumus un īstenojamus priekšlikumus atsevišķām Liepājas vietām.

Radošās rezidences programmā nedēļas garumā iekļautas vairāk nekā 10 dažādas aktivitātes un notikumi – Latvijas Dizaina Gada balvas 2018 izstāde un diskusijas, Radošās darbības nedēļa radi! Liepājas pasākums, lekcijas un nodarbības, kas ietver tikšanos ar pilsētplānotājiem, uzņēmējiem, dažādām institūcijām. Dalība rezidences programmā ir bezmaksas.

Starptautisko radošo rezidenci Liepājā organizē biedrība “Liepājas radošo industriju klasteris” sadarbībā ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Liepājas biznesa inkubatoru un Radošo industriju inkubatoru, Radošās darbības nedēļu radi!, Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Kuldīgas novada pašvaldības Mākslinieku rezidenci, Klaipēdas Kultūras komunikācijas centru, Viļņas Mākslas akadēmijas Nidas mākslinieku koloniju un koncertzāli “Lielais dzintars”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI