DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Dzintars Rasnačs: sadarbība ar Horvātijas Tieslietu ministriju kļūs ciešāka

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 13.jūnijā, Latvijas un Horvātijas tieslietu ministri – Dzintars Rasnačs un Dražens Bošnjakovičs (Dražen Bošnjaković) – parakstīja Saprašanās memorandu par divpusējo sadarbību tieslietās, izmantojot modernās tehnoloģijas tiešsaistes videokonferencē.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs: “Horvātijas Tieslietu ministrija ir mūsu partneris jau vairākos nozīmīgos projektos, tādēļ šodien mēs speram nākamo soli – abu ministriju sadarbība kļūs vēl ciešāka un sekmīgāka”.

Latvijas un Horvātijas Tieslietu ministrijas līdz šim veiksmīgi līdzdarbojušās vairākos Eiropas Komisijas finansētos projektos: 2013.gadā Horvātijā un 2017.gadā Maķedonijā. Saprašanās memorands ir kā apliecinājums, ka abas valstis savā starpā ir gatavas sadarboties arī turpmāk, daloties savstarpējā pieredzē tieslietu nozares stiprināšanā un pārvaldībā.

Memorands paredzēs ciešāku sadarbību starp abu valstu ministrijām un pieredzes apmaiņu, piemēram, tiesu sistēmas modernizācijā, tiesu darba efektivitātes paaugstināšanā, tiesnešu un tieslietu speciālistu apmācībā, e-tiesiskuma sekmēšanā, bezmaksas juridiskās palīdzības jomā, tai skaitā kompetento personu izglītībai un apmācībai, kvalitātes nodrošināšanas mehānismā, kā arī probācijas un ieslodzījuma vietu sistēmas efektīvā pārvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI