DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VID anulē licenci cigarešu ražotnei Rēzeknē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienests (VID) anulējis licenci cigarešu ražotnei SIA Private Tabacco Latvia, kas savā akcīzes noliktavā ražoja produkciju nelegālajam tirgum. Vēl maijā pie licencētās ražotnes Valsts policija bija konstatējusi vairāk nekā 1,6 miljonus nelegālo cigarešu.

Šogad šis ir jau otrais gadījums, kad VID anulē licenci cigarešu ražotājam. Gada sākumā tika slēgta rūpnīca, kurā cigaretes tika ražotas it kā legāli, tomēr tās pilnībā atbilda cigaretēm, kas tika atrastas Zviedrijas, Igaunijas un Vācijas nelegālajā tirgū.

“Līdz šim Latvija bija bēdīgi slavena kā “cigarešu ražošanas lielvalsts”. Par spīti tam, ka Latvijas legālajā tirgū tiek realizētas tikai pasaules lielāko ražotāju cigaretes, vēl pērn Latvijā bija reģistrētas četras ražotnes, kas deklarēja, ka ražo vai plāno ražot cigaretes tirdzniecībai ārvalstīs. Nodokļi Latvijā no šiem uzņēmumiem faktiski netiek maksāti,” norāda VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba Šmite-Roķe.

Nelegālo cigarešu īpatsvars Latvijā ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā. Par būtiskiem akcīzes preču pārkāpumiem Valsts ieņēmumu dienests pēdējos gados ir anulējis piecas licences tabakas izstrādājumu ražotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI