DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā viesojās Solnas delegācija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

7. un 8.jūnijā Valmierā darba vizītē viesojās Valmieras sadraudzības pilsētas Solnas (Zviedrija) pašvaldības domes starptautiskās komitejas deputāti – Arion Chryssafis, Georgios Kontorinis, Sukri Demir un ilggadējā starptautisko attiecību koordinatore Monika Rosenqvist.

Vizītes pirmajā dienā, 7.jūnijā, sadraudzības pilsētas delegācija tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, domes priekšsēdētāja vietnieku Ričardu Gailumu un  Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītājas vietnieku un Attīstības nodaļas vadītāju Gintu Bērtiņu, lai uzzinātu par aktuālo Valmierā, pilsētas attīstības plāniem, iepazītos ar uzsāktajiem un plānotajiem projektiem,  pārrunātu izglītības, kultūras un sporta jautājumus, kā arī turpmākās sadarbības iespējas.

Pēc viesošanās Valmieras pilsētas pašvaldībā delegācija devās uz pansionātu “Valmiera”, kur tā direktore Teiksma Taube viesiem pastāstīja par senioru ikdienu un izrādīja Telpas.

Pirmās dienas noslēgumā Solnas delegācija iepazina Vidzemes Olimpiskā centra darbību un apskatīja topošo Valmieras peldbaseinu, kā arī uzzināja par sporta daudzveidību un iespējām pilsētā.

Piektdien, 8.jūnijā, Solnas pilsētas delegācija tikās ar SIA “Valmieras namsaimnieks” pārstāvjiem, lai apskatītu daudzdzīvokļu īres namus. Diena turpinājās Vidzemes Augstskolā ar prorektores Ivetas Putniņas prezentāciju, tika apskatīta arī Valmieras integrētā bibliotēka. Vēlāk delegācija apmeklēja Valmieras Gaujas krasta vidusskolu – attīstības centru, kur direktores Ivetas Kļaviņas vadībā tika pārrunātas speciālās izglītības nianses Latvijā un Valmierā. Vizītes noslēgumā viesi apmeklēja Valmieras SOS bērnu ciematu, kur direktors Edijs Pētersons ekskursijas laikā iepazīstināja ar organizācijas darbību. Savukārt Valmieras Jaunatnes centrā “Vinda” direktores vietniece Agija Plauka prezentēja brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem pilsētā un pastāstīja par nometnēm vasarā.

Solna ir Stokholmas priekšpilsēta, kurā dzīvo aptuveni 78 tūkstoši iedzīvotāju, tā ir Stokholmas reģiona industriālais centrs. Sadraudzības līgums starp Valmieru un Solnu pastāv kopš 1991.gada. Sadarbība pārsvarā notiek izglītības, kultūras, pilsētvides jautājumos un ekonomikas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI