DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paziņojums presei pēc tikšanās ar Viņa Majestāti Nīderlandes karali Vilemu Aleksandru

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Leiniša, LETA

Man ir patiess prieks uzņemt valsts vizītē Viņa Majestāti Nīderlandes Karali Vilemu Aleksandru. Šī vizīte ir īpašs pagodinājums mūsu valstij tās simtgadē. Tā skaidri apliecina Latvijas un Nīderlandes ciešo draudzību un teicamās attiecības. Mūs vieno gan vēsturiskās saites, kuru pirmsākumi meklējami Hanzas savienības laikos, gan draudzīgas un dinamiskas attiecības mūsdienās.

Starp Latviju un Nīderlandi izveidojies regulārs politiskais dialogs, un mūs saista kopīga izpratne par Eiropas vērtībām un starptautiskajiem izaicinājumiem. Latvija un Nīderlande ir aktīvas Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis ar kopīgu mērķi par vienotas, drošas un ekonomiski attīstītas Eiropas nākotni. Latvija augstu vērtē Nīderlandes ieguldījumu Baltijas drošības stiprināšanā.

Latvija un Nīderlande ir atvērtas un dinamiskas ekonomikas, kuru sadarbību apliecina gan augoši divpusējie tirdzniecības rādītāji, gan Nīderlandes investīciju apjoms Latvijā. Šodien plānotais biznesa seminārs par inovatīviem un ilgtspējīgiem risinājumiem transporta un loģistikas nozarē dos papildu ieguldījumu mūsu ekonomisko attiecību attīstībai.

Esmu gandarīts, ka Latviju un Nīderlandi saista plaša un dinamiska sadarbība kultūras un izglītības jomās. Kopš 2008. gada atklātais aviosabiedrības „airBaltic” tiešais reiss Rīga-Amsterdama, pozitīvi ietekmē ne tikai tūristu plūsmu abos virzienos, bet arī tiešo biznesa kontaktu veidošanu, dialogu starp mūsu iedzīvotājiem, kā arī studentu apmaiņu. Notiek aktīva sadarbība starp mūsu valstu kultūras un izglītības iestādēm, teātriem, bibliotēkām un muzejiem. Par to man ir patiess prieks un gandarījums.

Esmu pārliecināts, ka mūsu lieliskās divpusējās attiecības veiksmīgi attīstīties un plauks arī turpmākajos gados!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI