DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pagarināta projekta “Bērna māja” īstenošana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodibinājuma “Centrs Dardedze” izmēģinājuma projekta “Bērna māja” īstenošana ir pagarināta līdz 2018. gada 31. decembrim un tā līdzfinansēšanai piešķirti 85 000 eiro no Labklājības ministrijas budžeta. Labklājības ministram uzdots izveidot starpinstitucionālu darba grupu – Bērna mājas uzraudzības komiteju, kas pārraudzīs projekta ieviešanu, kā arī apstiprinās nepieciešamos pilnveidojumus “Bērna mājas” modeļa nolikumā.

Līdz ar to Ministru Kabinets otrdien, 5. jūnijā, valdības sēdē pēc informatīvā ziņojuma “Par atbalstāmajiem risinājumiem prakses uzlabošanai darbā ar dzimumnoziegumos un vardarbībā cietušajiem bērniem kriminālprocesā” ir atbalstījis starpdisciplināras un starpinstitucionālas sadarbības modeli „Bērna māja” kā risinājumu prakses uzlabošanai darbā ar cietušajiem bērniem kriminālprocesā.

Labklājības ministrijai sadarbībā ar citām atbildīgajām iestādēm būs līdz 2021. gada 31. decembrim jāizvērtē un nepieciešamības gadījumā jāizstrādā grozījumi normatīvajos aktos, kas nepieciešami “Bērnu mājas” modeļa ieviešanai visā Latvijā.

Bērna mājas jeb barnahus (islandiešu valodā – māja bērniem) modelis ir starptautiski atzīts kā vadošais bērniem draudzīgs starpdisciplinārs un starpinstitucionāls sadarbības modelis bērniem, kuri cietuši no vardarbības vai ir tās liecinieki. Bērna mājas mērķis ir garantēt ikvienam bērnam koordinētu un efektīvu institūciju rīcību un novērst bērnu atkārtotu emocionālu traumēšanu laikā, kamēr tiek noskaidrota informācija saistībā ar notikušo vardarbību, kā arī tiesvedības procesā. Viena no Bērna mājas lomām ir radīt derīgus pierādījumus justīcijas procesam, izdibinot bērna atklāto informāciju tādā veidā, ka bērnam nav jāstājas tiesas priekšā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI