DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ar Eiropas Savienības atbalstu turpinās īstenot projektu „Latvijas romu platforma”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai Latvijā sekmētu sadarbību un dialogu starp romiem, vietējo pašvaldību, nozaru ministriju un to iestāžu pārstāvjiem, kā arī sociālajiem partneriem, valdība 5. jūnija sēdē, izskatot Kultūras ministrijas (KM) sagatavoto informatīvo ziņojumu*, lēma par projekta „Latvijas romu platforma” turpināšanu un tam nepieciešamā līdzfinansējuma nodrošināšanu.

„Projekta ietvaros paredzēts atbalstīt savstarpēju mācīšanos un labākās prakses apmaiņu romu integrācijas pamatjomās vietējā un reģionālajā līmenī, sekmēt romu pilsoniskās sabiedrības pārstāvju, jo īpaši jauniešu un sieviešu līdzdalību un efektīvu iesaistīšanos romu integrācijas politikas pasākumu īstenošanā un veicināt sabiedrības izpratni, jo īpaši romu integrācijas politikas īstenošanā iesaistīto personu izpratni par Latvijas romu kultūru, vēsturi un sociālo situāciju, kā arī popularizēt Latvijas romu platformā iesaistīto romu personu veiksmes stāstus plašākajā sabiedrībā,” akcentē KM Sabiedrības integrācijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības nodaļas pārstāvis Deniss Kretalovs.

Projekta mērķi un to sasniegšanā īstenojamie pasākumi noteikti diskusijās ar romu integrācijas politikas īstenošanā iesaistītajiem ekspertiem un romu tautības pārstāvjiem.

Projekts tiks īstenots no š.g. 16. jūlija līdz 2019. gada 15. jūlijam. Tā ieviešanā plānots iesaistīt 108 valsts pārvaldes pārstāvjus, t.sk. 83 pašvaldību pārstāvjus un speciālistus, 25 ministriju un to padotībā esošu iestāžu pārstāvjus, kā arī 99 romu pārstāvjus, 24 pārstāvjus no nevalstiskajām organizācijām, 4 citu ES dalībvalstu ekspertus un ap 50 plašākas sabiedrības interesentus.

Projekta kopējais finanšu ietvars ir 63 782 eiro – Eiropas Komisijas finansējums ir 60 592 eiro, valsts budžeta līdzfinansējums - 3 190 eiro.

Eiropas Komisija jau ir apstiprinājusi šo projektu, tādējādi nodrošinot 2016. gadā izveidotās Latvijas romu platformas turpmāku attīstīšanu. „Latvijas romu platforma” kalpo par Latvijas romu integrācijas politikas koordinācijas un īstenošanas atbalsta mehānismu vietējā un starptautiskā mērogā.

Papildu informācija par „Latvijas romu platforma” un līdz šim projekta ietvaros sasniegtajiem rezultātiem - ŠEIT.

Informatīvais ziņojums „Par projekta „Latvijas romu platforma III: sadarbības un līdzdalības veicināšana” īstenošanu Eiropas Savienības programmas „Tiesības, vienlīdzība un pilsonība 2014-2020” sadaļas „Dotācijas nacionālo romu platformu atbalstam” ietvaros”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI