DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP atzinīgi novērtē VID ģenerāldirektora amata kandidātu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 4.jūnijā Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes pārstāvji un sadarbības organizācijas tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātu Māri Skujiņu.

Lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem pārrunājot jautājumus par nodokļu sistēmas uzdevumiem, gaidāmajām reformām un mērķiem – uzklausot M.Skujiņa kunga skatījumu, radās labs iespaids par redzējumu, uzverot, ka sistēma ir sakārtota, bet ieviešot jaunus grozījumus, tos nedrīkst tik strauji mainīt un pieņemt. Tāpat tika iezīmēts, ka grozot nodokļu politiku, jāveido trīs iespējas – ja ejam pirmo ceļu, tad jāsaprot, cik tas izmaksās uzņēmumiem un cik VID, lai to administrētu, savukārt cik tas būs ejot otro, vai trešo ceļu. Tāpat, kā uzņēmumiem arī VID jāskatās izdevīgākais ceļš, skatoties, lai tiktu pieņemts plašākai sabiedrības daļai izdevīgākais risinājums, nevis kādas šauras interešu loka intereses.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: “LOSP pārstāvjiem par VID ģenerāldirektora amata kandidātu radās labs iespaids, jo viņa redzējums nosaka, ka ir labi diskutēt par problēmām, bet svarīgi ir izanalizēt konkrētu situāciju, jo nodokļu jautājumos viss ir konkrēti jānodefinē, ievērojot administratīvo procesu kārtību. Kā tika uzsvērts sarunā, par nodokļiem un lauksaimniecību, jāņem vērā lauksaimniecības specifika - sezonalitāte un laika apstākļi – situācijas ir dažādas, un tās ir jāvērtē. Lauksaimnieki atzinīgi novērtē ieviesto reverso pievienotās vērtības nodokļa atmaksu, kas ir būtiski sakārtojusi graudkopības nozari. Diskusijas izvērtās par bezskaidras naudas norēķinu sistēmas ieviešanu, kas daļā lauksaimnieku rada pretestību, jo lauku reģionos tas joprojām ir nesakārtots jautājums.”

Sanita Putniņa, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas projektu vadītāja: "Apsveicami, ka topošajam VID ģenerāldirektora amata kandidātam Mārim Skujiņam līdzšinējā darba pieredze uz Valsts ieņēmumu dienesta aparātu ir ļāvusi skatīties no klienta pozīcijām, kas iespējamajā ģenerāldirektora amatā viņam palīdzēs novērst līdz šim saskatītās nepilnības un uzlabot institūcijas ciešāku sasaisti ar klientiem".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI