DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs: Darba un ģimenes dzīvei nepieciešams līdzsvars

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sagaidot 1. jūniju – Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Labklājības ministrijā atklāta bērnu istaba, kur ministrijas darbinieki vajadzības gadījumā varēs atstāt savus pirmsskolas vecuma bērnus. Kamēr vecāki pildīs savus darba pienākumus šādā bērnu istabā mazie varēs spēlēties un mācīties komunicēt ar saviem vienaudžiem.

“Tas ir ieguldījums un praktisks risinājums, lai atbalstītu ministrijas darbiniekus ar bērniem un tādējādi veicinātu darbinieku darba un ģimenes dzīves līdzsvaru. Mums kā darba devējam ir svarīgi atrast balansu starp organizācijas un darbinieku vajadzībām. Tam ir jākļūst par normu, jo atbalsta pasākumi darba un ģimenes dzīves saskaņošanai palielina darbinieku apmierinātību ar darbu, samazina darbinieku mainību un uzlabo darba produktivitāti,” uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs, kurš aicina iespēju robežās bērnu istabas ierīkot arī citās valsts pārvaldes iestādēs.

Gan izklaidējošas, gan izzinošas rotaļlietas, kā arī grāmatas, papīru, zīmuļus un daudz ko citu sarūpēja paši ministrijas darbinieki. Bērnu istabā iekārtotas arī dažas darbavietas pieaugušajiem, kuri varēs strādāt un pie viena pieskatīt bērnus.

Ideja Latvijā veidot bērnu rotaļu un attīstības centrus, kuros tiktu uzraudzīti pirmsskolas vecuma bērni laikā, kad vecākiem dažādu iemeslu dēļ nav iespējas to darīt, ir populāra. Šādi gan darba ņēmēji, gan darba devēji, kas ne tikai vārdos ir ieinteresēti darba un ģimenes saskaņošanā, var izveidot optimālo darba organizācijas veidu un veicināt dzīves kvalitāti.

LM aicina turpināt sabiedrības diskusijas par ģimenei draudzīgu principu ieviešanu darba vidē un attiecībās un popularizēt darba un ģimenes dzīves saskaņošanas un ģimenei draudzīgo iniciatīvu labo prakšu piemērus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI