DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
31. maijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Konkursā meklēs direktorus trīs Kuldīgas novada lauku pamatskolām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sakarā ar Z. A. Meierovica Kabiles pamatskolas un Vilgāles pamatskolas direktoru aiziešanu pelnītā atpūtā, kā arī ar to, ka Turlavas pamatskolā divus gadus direktores vietas izpildītāja bijusi Kuldīgas Centra vidusskolas direktore Brigita Freija, Kuldīgas novada pašvaldība no 11. jūnija līdz 2. jūlijam izsludinās konkursu uz vakantajiem direktoru amatiem.

Kuldīgas novada Z. A. Meierovica Kabiles pamatskolas direktore Līga Bergmane un Vilgāles pamatskolas direktore Astrīda Štorha pēc ilga un pašaizliedzīga darba lēmušas doties pelnītā atpūtā.

L. Bergmane veikusi ilggadēju, apzinīgu un nesavtīgu darbu izglītības jomā. Viņas pedagoģiskā darba stāžs Z. A. Meierovica Kabiles pamatskolā ir 42 gadi, no kuriem 19 aizvadīti skolas direktores amatā.

Direktores vadībā skolā izveidots radošs un pieredzes bagāts kolektīvs. Viņa rosinājusi gan skolēnus, gan skolotājus izzināt skolas un pagasta vēsturi. Kopīgā darba rezultātā 2015. gadā vienā no skolas gaiteņiem izveidota “Vēstures aleja”, kurā izvietotas 48 skolas izlaidumu fotogrāfijas. 2016. gadā direktores vadībā izzināta Z. A. Meierovica Kabiles pamatskolas pirmā pārziņa Roberta Filholda (Z. A. Meierovica audžutēva) dzīvesstāsts un sakārtota viņa atdusas vieta.

Jau vairākus gadus direktore mudinājusi savus darbiniekus organizēt alternatīvās mācību stundas, kurās izmantota starpdisciplināra pieeja, tā sekmējot dziļāku zināšanu veidošanos skolēniem. Pie skolas izveidota āra nodarbību klase, kurā skolēniem ir iespēja praktiski pielietot zināšanas, prasmes un iemaņas, kas iegūtas matemātikas stundā.

Savukārt A. Štorhas pedagoģiskā darba stāžs Vilgāles pamatskolā ir 41 gads kā ķīmijas un bioloģijas skolotājai, no kuriem 36 gadus viņa vadījusi mācību iestādi.

Direktores vadībā izveidota mūsdienīga mācību vide, radošs un pieredzes bagāts pedagogu kolektīvs. Skolas skolēniem organizētas alternatīvās mācību stundas Kuldīgas novada muzejā, Kurmāles pagasta vēstures istabā, mācību ekskursijas uz Latvijas muzejiem, teātriem, koncertiem. Veicināta pētnieciskā un praktiskā. Direktore rosinājusi skolu iesaistīties Veselību veicinošo skolu tīklā.

Vilgāles skolas kolektīvs direktores vadībā devis ieguldījumu novada pedagogu profesionālajā pilnveidē – atklāto stundu organizēšana citu novada izglītības iestāžu direktoriem. Direktore ar savu pieredzi un lielajām darba spējām ir padomdevējs gan savam kolektīvam, gan vecākiem, gan kolēģiem – citiem novada izglītības iestāžu vadītājiem.

Atbilstoši pašvaldības iecerei pretendentiem jābūt Izglītības likumā un Ministru kabineta noteikumos par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un profesionālās pilnveides kārtību noteiktajām prasībām. Kandidātiem uz amatiem jāatbilst Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajiem ierobežojumiem strādāt par pedagogu, jābūt vismaz piecu gadu pedagoģiskai darba pieredzei izglītības jomā, valsts valodas prasmei atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas prasmei profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā. Par priekšrocību tiks uzskatīta pieredze izglītības vadībā.

Amatu kandidātus izvērtēs speciāla konkursa komisija, ņemot vērā kompetenci, pieredzi, valodas un publiskās runas prasmi, vadīšanas prasmi un līderību, profesionālās zināšanas un motivāciju, komunikācijas prasmes un pieredzi piesaistīt līdzekļus projektos. Komisijas sastāvā būs: pašvaldības izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga, izglītības nodaļas vadītāja Santa Dubure, Domes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gotfridsons, deputāte, Kuldīgas Centra vidusskolas direktore Brigita Freija, deputāte Sigita Vaivade un Kristīna Rūtenberga.

Konkurss notiks no 11. jūnija līdz 2. jūlijam. Plašāka informācija www.kuldiga.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI