DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Sākas “Čeku spēles” iepirkuma projekta publiskā apspriešana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai 2019.gada vasarā varētu uzsākt čeku spēli, ir jāizstrādā moderns, kvalitatīvs un drošs tehniskais risinājums čeku apstrādei un uzvarētāja noteikšanai. Tādēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir sagatavojis “Čeku spēles” tehniskās specifikācijas projektu un aicina ar to iepazīties ikvienu potenciālo izstrādātāju, uzdodot interesējošos jautājumus un izsakot priekšlikumus un komentārus.

Jautājumus un komentārus gaidām līdz 2018.gada 11.jūnijam uz e-pasta adresi Liena.Jakuska@vid.gov.lv vai zvanot VID Finanšu pārvaldes Iepirkumu daļas vadītāja vietniecei Lienai Jakuškai uz tālruni 67120211.

Savukārt, 2018.gada 12.jūnijā plkst.10.00  VID ēkā Talejas ielā 1, Rīgā notiks ieinteresēto piegādātāju apspriede, kurā varēs piedalīties visas ieinteresētās personas.

“Čeku spēles” tehniskās specifikācijas projekts ir pieejams VID tīmekļa vietnes sadaļā “Par VID/Publiskie iepirkumi/Tehnisko specifikāciju projekti publiskai izskatīšanai un ierosinājumu sniegšanai”.

Čeku spēles likumprojektu šī gada 29. maijā apstiprināja Ministru kabinets.

Čeku spēles mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, apkarot nodokļu krāpniecību un mudināt pircējus no saimnieciskās darbības veicējiem un komersantiem pieprasīt čekus un kvītis. Saskaņā ar sagatavoto likumprojektu izlozēs plānots izmantot čekus ar darījuma vērtību virs 5 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Loterijas dalībniekiem būs jāreģistrē darījumu apliecinošu dokumentu interneta vietnē, aizpildot reģistrācijas formu un norādot darījuma, čeka un tirdzniecības vietas informāciju  Tāpat būs jānorāda arī loterijas dalībnieka mobilā tālruņa numurs, lai ar viņu varētu sazināties. Čeku spēli organizēs nedēļas un mēneša izlozēs. Nedēļas izlozes laikā varēs laimēt 10 naudas balvas – katru 200 eiro vērtībā, bet mēneša izlozē – 3000 eiro.  Spēles uzvarētājus noteiks, izmantojot gadījuma skaitļu ģeneratoru. Pirmā čeku spēles izloze varētu notikt ne vēlāk kā 2019. gada jūlijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI