DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Botāniskajā dārzā notiks meistarklase “Adēniju jeb tuksnešu rožu audzēšana”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu draugu biedrību, LU Botāniskajā dārzā notiks meistarklase par krāšņo adēniju jeb tuksneša rožu audzēšanu, bet meistarklases otrajā daļā varēs gūt konsultāciju par kaktusu un citu sukulentu kopšanu.

Adēnijas (Adenium), tautā sauktas arī par Tuksneša rozēm, pieder oleandru dzimtai. Dabā tās sastopamas Āfrikas austrumu daļā un Arābijas pussalā, bet mūsu ģeogrāfiskā platuma grādos tās audzējamas kā krāšņi telpaugi. Adēnijām raksturīgs apjomīgs kāts un lieli, ļoti dekoratīvi ziedi.  Meistarklasē “Adēniju jeb tuksneša rožu audzēšana” Latvijas kaktusu un citu sukulentu biedrības pārstāvji dalīsies zināšanās par to, kā pareizi rūpēties par adēnijām tā, lai tās augtu veselīgas un īpašniekus priecētu ar tām raksturīgajiem, iespaidīgajiem ziediem.

Adēnijas, līdzīgi kā citi sukulenti, ir augi, kas pielāgojušies augšanai izteikti sausos apstākļos, piemēram, tuksnešos un stepēs, kur citi augi nespētu izdzīvot. Lai gan sukulenti savas sausumizturības dēļ ir salīdzinoši viegli kopjami telpaugi, arī to aprūpe prasa specifiskas iemaņas.           

Meistarklase notiks Kaktusu un citu sukulentu biedrības augu kolekcijas izstādes laikā, kas LU Botāniskā dārza Palmu mājā būs apskatāma no 1. jūnija līdz 10. jūnijam. Izstādes laikā nelielos daudzumos augus no Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības būs iespējams arī iegādāties.

Uz meistarklasi iespējams pieteikties iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI