DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: profesionālu ekspertu skatījums dod iespēju ieraudzīt jaunas attīstības perspektīvas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 25. maijā, Liepājā piedalījās domnīcas “Certus” rīkotajā reģionālajā forumā “Liepāja. Nākotne. Tagadne.”.

Uzrunājot foruma dalībniekus, M. Kučinskis norādīja, ka tas ir pirmais šāda līmeņa forums, kas ir veltīts vienai Latvijas pilsētai un arī reģionam.

“Jāpateicas Liepājas domei par drosmi, ļaut kādam no malas paraudzīties uz pilsētu un novērtēt to dažādās dimensijās. Ceru, ka arī citas lielās pilsētas izmantos šo iespēju. Neatkarīgu, profesionālu ekspertu skatījums palīdz izlauzties no pieraduma, rutīnas un ieraudzīt jaunas attīstības perspektīvas,” sacīja Ministru prezidents.

Diskutējot par valsts, kā arī pašvaldību attīstības iespējām, Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību dažādām iestādēm, organizācijām, uzņēmumiem sadarboties savā starpā, tādējādi gūstot arvien lielākus panākumus. Tāpat viņš norādīja uz lielo izglītības lomu tautsaimniecības attīstībā.

“Mēs varam uzstādīt dažādus tautsaimniecības attīstības mērķus, bet mēs neko nesasniegsim, ja mūsu cilvēkiem nebūs gudras galvas. Tāpēc ir svarīgi, lai būtu kvalitatīva izglītības sistēma, sākot jau no bērnudārza līmeņa,” tā M. Kučinskis.

Diskusijas laikā tika pieļauta iespēja veidot īpašu fondu, lai atbalstītu tos pedagogus, kuri mācību iestādēs māca matemātiku un fiziku, lai tādējādi veicinātu šo priekšmetu apmācības kvalitāti.

Forumā piedalījās speciālisti no Latvijas valsts institūcijām, Liepājas pašvaldības, sabiedriskajām organizācijām, uzņēmumiem, kā arī augstskolām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI