DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
2
2

Cēsīs pulcēsies un sadziedāsies Latvijas zēnu kori

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau desmito reizi 1.jūnijā Cēsīs pulcēsies un sadziedāsies Latvijas zēnu kori. Salidojuma devīze ir “Puikas var”!

Salidojumam gatavojas 58 zēnu kori ar vairāk nekā 1800 dalībniekiem no visiem Latvijas novadiem. Nozīmīgajam notikumam zēni gatavojas jau vairākus gadus, cītīgi apgūstot 18 repertuārā iekļautās latviešu komponistu dziesmas un latviešu tautas dziesmas.

Aprīlī notika koru konkursi vēsturiskajos novados, kuros kompetenta žūrija novērtēja dziedātāju un diriģentu veikumu dziesmu apgūšanā un prasmi izjustā dziedāšanā. Galvenais zēnu koru vērtētājs bija zēnu koru salidojumu iniciators un tradīcijas iedibinātājs, ilggadējais Rīgas Doma zēnu kora diriģents Jānis Erenštreits, kurš ir arī 10. Latvijas zēnu koru salidojuma patrons. Zēnu balsu skanējumā klausījās arī pieredzējuši diriģenti Romāns Vanags, Arvīds Platpers un šī salidojuma “Puikas var!” mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks.

Zēnu koru salidojumi Latvijā notiek no 1970.gada ik pa pieciem gadiem, un tradicionāli par zēnu koru sadziedāšanās vietu kļuvušas Cēsis, Cēsu pils parka estrāde.

Valsts izglītības satura centrs un Cēsu novada dome aicina visus uz 10. Latvijas zēnu koru salidojuma „Puikas var!” noslēguma koncertu Cēsu pils parka estrādē 2018.gada 1.jūnijā plkst.18.00.

Ieeja koncertā bezmaksas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI