DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā vizītē ierodas Polijas aizsardzības ministrs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 26.maijā, Latvijā vizītē ieradīsies Polijas  aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks (Mariusz Błaszczak). Viņš apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāri Ati Lejiņu un Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā komandieri pulkvežleitnantu Šonu Frenču (Sean French), lai pārrunātu sadarbību aizsardzības jomā, kā arī ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

Polijas aizsardzības ministrs iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes spējām un uzdevumiem, kā arī tiksies ar Polijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus Latvijā.

Dalībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Polija uz Latviju nosūtījusi vienu tanku rotu ar atbalsta elementiem vairāk nekā 160 karavīru sastāvā, kā arī tankus MBT PT– 91.

Jau ziņots, ka 2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību. Savukārt 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas.

Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI