DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Konkursā „Esi drošs – neesi pārdrošs” uzvar Pelēču pamatskola

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 24. maijā notika Iekšlietu ministrijas un sadarbības partneru organizētā konkursa 7.- 8. klašu skolēniem “Esi drošs – neesi pārdrošs” fināls, kurā vislabākās zināšanas drošības jomā apliecināja un titulu “Visdrošākā klase – 2018”, kā arī ielūgumus uz Līvu Akvaparku izcīnīja Pelēču pamatskolas komanda “Pelēču veiklie”.

Otrajā vietā ierindojās Skaistkalnes vidusskolas 8. klases komanda " Cielaviņa", savukārt trešajā vietā -  Sējas pamatskolas 8. klases komanda "Racēji".

Finālā cīnījās un labas zināšanas drošības jautājumos apliecināja arī Vaboles vidusskolas 7. un 8. klašu „Glābējkomanda “Cepums””, Aglonas novada Priežmalas pamatskolas 7.klases  komanda „Dzinumi”, Ogres 1. vidusskolas 7. klases komanda " Ogres atstarotāji", Skrundas vidusskolas 7. klases komanda "Skrunda", Ērģemes pamatskolas 7. un 8. klašu komanda “Drošās Pūces” ,  J.Endzelīna Kauguru pamatskolas 8. klašu komanda „Zebriņas”, Mērsraga vidusskolas 7. klases komanda "5M" un Riebiņu vidusskolas 7. klases komanda “Drošie septītie”.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Aire, sveicot uzvarētājus, vēlēja, lai šajā konkursā iegūtās zināšanas jauniešiem palīdz gaidāmo vasaras brīvlaiku pavadīt droši un bez starpgadījumiem. Tāpat jaunieši tikai aicināti ar savām zināšanās dalīties ar saviem vienaudžiem un ģimenes locekļiem, jo konkursā skolēni apliecinājuši patiesi labu izpratni par pareizāko rīcību dažādās bīstamās situācijās.

Jāatgādina, ka konkursa pirmajā atlases kārtā piedalījās vairāk nekā 300 skolēni no visas Latvijas, kuri atbildēja uz dažādiem ar drošību un pareizu rīcību ārkārtas situācijās saistītiem jautājumiem. Katrai pusfinālā iekļuvušajai komandai bija jāsagatavo priekšnesums par tēmu „Esi drošs – neesi pārdrošs”.

Konkursa pusfinālā un finālā jaunieši atbildēja uz glābšanas dienestu sagatavotajiem jautājumiem, kā arī praktiski demonstrēja savas zināšanas par dažādiem drošības jautājumiem.

Informatīvi izglītojošu konkursu “Esi drošs – neesi pārdrošs” Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem organizē Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Līvu Akvaparku, A/S „Gaso”, A/S „Sadales tīkls”, VAS “Latvijas dzelzceļš”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas  situācijās.

Konkursa finālistu komanda/ skola/iegūtie punkti:

1

“Pelēču veiklie”

Pelēču pamatskola

20,75

2

“Cielaviņa”

Skaistkalnes vidusskola

19

3

“Racēji”

Sējas pamatskola

17,75

4

“Skrunda”

Skrundas vidusskola

17,5

5

Glābējkomanda “Cepums”

Vaboles vidusskola

17,25

6

“Drošās pūces”

Ērģemes pamatskola

16,25

7

“5M”

Mērsraga vidusskola

16,25

8

“Ogres atstarotāji”

Ogres 1. vidusskola

16

9

“Drošie septītie”

Riebiņu vidusskola

16

10

“Dzinumi”

Priežmalas pamatskola

15,75

11

“Zebriņas”

J.Endzelīna Kauguru pamatskola

14,75

Foto: http://www.iem.gov.lv/lat/foto_un_video_galerija/foto_galerijas/?gal=40425

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI