DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā uzņēmējus iepazīstina ar ANO publisko iepirkumu sistēmu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018.gada 24. maijā Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru uzņēmējiem organizēja semināru par ANO publisko iepirkumu sistēmu. ANO Iepirkuma departamenta pārstāvis Lukašs Tšebiņskis (Łukasz Trzebiński) dalībniekus informēja par organizācijas iepirkumu sistēmu, statistiku, procedūrām, galvenajām ANO publiskos iepirkumos pieprasītājām precēm un pakalpojumiem, kā arī izskaidroja potenciālajiem piegādātājiem reģistrācijas soļus ANO vienotajā iepirkumu sistēmā. Galvenās ANO iepirkumu nozares ir telekomunikācijas, laboratoriju un medicīnas iekārtas, farmācija, IKT, pārtika un būvniecība.

Ik gadu ANO iepirkumos tērē gandrīz 18 miljardus ASV dolārus. Puse no iepirkumiem ir pakalpojumi, savukārt otra puse – preces. Pēc ANO sniegtās informācijas Latvijas uzņēmēji pēdējā gadā ir nodrošinājuši preces un pakalpojumus ANO vajadzībām gandrīz 4 miljonu ASV dolāru vērtībā.

ANO pārstāvis aicināja aktīvāk apgūt ANO iepirkumus. Latvijas uzņēmēji var gan paši reģistrēties ANO vienotajā iepirkumu sistēmā un piedāvāt savas preces, pakalpojumus, gan arī kļūt par apakšuzņēmējiem citu valstu kompānijām, kuras jau piedalās ANO iepirkumos.

Seminārā piedalījās 30 uzņēmumi no drošības un aizsardzības, būvniecības, konsultāciju, IKT, kokrūpniecības, telekomunikāciju, metālapstrādes, poligrāfijas un loģistikas nozarēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI