DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aizsaules ielā iestāda kļavu aleju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 24. maijā, Aizsaules ielā pie Meža kapiem, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko kopā ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aleksejeņko, Rīgas domes deputātu Andri Bērziņu, Vides un mājokļu departamenta speciālistiem un “Rīgas meži” darbiniekiem iestādīja 64 kļavas, kas iezīmēs ceļu uz Raiņa kapiem un Rīgas Brāļu kapiem, kas būs skaista dāvana kapu apmeklētājiem valsts simtgadē. Iestādīti tika  lauku kļavas šķirnes Acer campestreElsrijk’ dižstādi ar stumbra apkārtmēru no 16 cm līdz 18 cm.

V. Stepaņenko: “Lai kokus pilsētvidē iestādītu kvalitatīvi un pareizi, ir jāievēro virkne prasību un tas prasa visai daudz laika. Šī alejas labiekārtošanas projekta īstenošanai bija nepieciešams pusotrs gads, tik laikietilpīga bija procedūra no dokumentācijas izstrādes līdz darbu realizācijai.”

Savukārt A. Aļeksejenko norādīja, ka katram kokam nodrošināta laistīšanas un ventilācijas sistēma un arī pēc koku iestādīšanas līdz veģetācijas sezonas beigām notiks to kopšana, lai nodrošinātu to veiksmīgu ieaugšanos. Kopšanas darbi sevī ietver gan regulāru laistīšanu, gan mēslošanu ar minerālmēsliem, gan augsnes ģipšošanu rudenī pirms augsnes sasalšanas, gan citus nepieciešamos darbus.

2017.gada rudenī Rīgas domes Mājokļu un vides departaments uzsāka alejas stādījumu atjaunošanas darbus Aizsaules ielā. Lēmums atjaunot aleju pieņemts, jo vairums nokaltušie un vēja nolauztie koki jau iepriekšējos gados izzāģēti,  alejas stādījumi nebija viendabīgi, bet ar lieliem pārrāvumiem, tādēļ zudusi to ainaviskā vērtība.

Aleja izveidota neilgi pēc Aizsaules ielas ierīkošanas 1932. gadā, tātad koki bija vairāk nekā 80 gadus veci. Sakopjot šo teritoriju un atjaunojot stādījumus, būtiski uzlabosies arī kopējais ielas skats. Alejas atjaunošanas projekts īstenots par Rīgas vides aizsardzības fonda līdzekļiem un izmaksāja aptuveni 45 000 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI