DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Patvaļīgi nocirstu koku vietā Rīgas vēsturiskajā centrā plānots likt par pienākumu iestādīt jaunus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas vēsturiskajā centrā esošas zemes īpašniekiem bojā gājuša vai patvaļīgi nocirsta koka vietā būs jāiestāda jauns, paredz ceturtdien, 24.maijā, Saeimas pirmajā lasījumā atbalstītie grozījumi Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā.

Ja Rīgas vēsturiskā centra vai tā aizsardzības zonā iet bojā vai tiek patvaļīgi nocirsts koks, kas veido zaļumu un zaļo zonu sistēmu, zemes īpašniekam ir pienākums tā vietā iestādīt jaunu līdzvērtīgu vai vērtīgāku koku, paredz likumprojekts.

Tāpat likumu paredzēts papildināt ar normu par kultūrvēsturisku ēku saglabāšanu. Ja kultūrvēsturiski unikāla, ļoti vērtīga vai vērtīga ēka ir bojāta tā, ka nav iespējama tās renovācija un restaurācija, un ir zudusi attiecīgās ēkas kultūrvēsturiskā vērtība, tās vietā pieļaujama tikai tāda paša apjoma un būvmateriāla ēkas būvniecība, saglabājot esošās autentiskās kultūrvēsturiskās vērtības, teikts plānotajos likuma grozījumos.

Lai izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā stātos spēkā, tās Saeimai jāskata vēl otrajā un trešajā lasījumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI