DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VID muitas amatpersonas atklāj gandrīz 170 tūkstošus kontrabandas cigarešu akmeņogļu un kukurūzas kravās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrievijas Republiku, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 168 400 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm un kukurūzas graudu kravā.

Šī gada 23. maijā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca vilciens ar akmeņogļu kravu. Noskenējot vilciena sastāvu, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Muitas fiziskās kontroles laikā tika konstatēts, ka divos vagonos zem akmeņoglēm ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 58 400 cigaretes "Premjer" un “Fest” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Arī šī gada 22. maijā Indras muitas kontroles punkta darbinieki atklāja divos kravas vilciena vagonos akmeņoglēs ieraktas kastes, kurās atradās 70 000 cigarešu “Premjer”. Arī šajā gadījumā cigaretes tika atklātas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā.

Savukārt šī gada 16.maijā Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot skenējumu attēlu analīzi, radās aizdomas par slēptu cigarešu pārvietošanu vagonā ar kukurūzas graudu kravu. Atverot hopper tipa vagona lūkas, tika konstatēti deviņi dažādi iepakojumi, kuros atradās cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 40 000 cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI