DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par Latvijas Antidopinga biroja izveidi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 24.maijā, galīgajā lasījumā skatīs  grozījumus Sporta likumā, kas, izveidojot Latvijas Antidopinga biroju, paredz pilnveidot jomas regulējumu Latvijā un nodrošināt lielāku valsts antidopinga organizācijas autonomiju.

Otrajā lasījumā rītdien deputāti lems par Imigrācijas likuma grozījumiem, kas paredz precizēt pētnieka un studenta tiesības uz nodarbinātību, kā arī atvieglot administratīvo slogu ārvalstu studentiem un pētniekiem un viņus uzņemošajām izglītības un pētniecības iestādēm.

Vēl otrajā lasījumā deputāti vērtēs priekšlikumus svētku, atceres un atzīmējamo dienu likuma grozījumiem, kuros rosināts par atzīmējamām dienām noteikt Starptautisko sociālā darba dienu un Latgales kongresa dienu, savukārt par svētku dienu – Lāčplēša dienu.

Pirmajā lasījumā Saeima rīt skatīs likumprojektu, lai varētu ratificēt un saskaņoti īstenot 2004.gada Starptautisko konvenciju par kuģu balasta ūdens un nosēdumu kontroli un pārvaldību, ņemot vērā, ka ar balasta ūdeņiem pārvadāto kaitīgo ūdens organismu un patogēno mikroorganismu problēma ir aktuāla gan pasaulē kopumā, gan specifiski arī Baltijas jūras reģionam.

Tāpat Saeima konceptuāli lems par likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt Latvijas un Vjetnamas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem un tā protokolu, lai Vjetnamā strādājošiem Latvijas uzņēmējiem varētu nodrošināt stabilu nodokļu maksāšanas režīmu, ko neietekmēs Vjetnamas normatīvo aktu grozījumi.

Savukārt, lai varētu uzlabot naudas sodu iekasēšanas mehānismu, Saeima pirmajā lasījumā skatīs izmaiņas Ceļu satiksmes likumā, bet, lai varētu nodrošināt efektīvus pasta sūtījumu piegādes risinājumus, Saeima otrajā lasījumā lems par pilnveidojumiem pasta jomas tiesiskajā regulējumā.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā, lai noteiktu, ka galvaspilsētas vēsturiskajā centrā esošas zemes īpašniekiem bojā gājuša vai patvaļīgi nocirsta koka vietā būs jāiestāda jauns, kā arī Rīgas Latviešu biedrības nama likuma projektu, kura mērķis ir veicināt biedrības nama saglabāšanu un turpmāko attīstību, kā arī reglamentēt tā uzturēšanu un izmantošanu.

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū iedzīvotāju ienākuma likuma grozījumi, kas rosināti, lai mazinātu iespēju veidoties iedzīvotāju ienākuma nodokļa parādam saistībā ar gada diferencētā neapliekamā minimuma vai progresīvās likmes piemērošanu ienākumiem, un grozījumi likumā “Par policiju”, kas paredz iespēju pašvaldībām izveidot kopīgu policiju.

Tāpat Saeima lems, vai komisijām nodot grozījumus likumā, kas nepieciešami, lai varētu reabilitēt pilnīgi visas nelikumīgi represētās personas, kā arī Latvijas teritorijā tiesātos un nelikumīgi represētos bijušos Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Somijas pilsoņus un viņu pēcnācējus.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par Edvarda Kušnera apstiprināšanu par Latvijas Bankas padomes locekli.

Saeimas 24.maija sēdes darba kārtībā ir 21 jautājums.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI