DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents akreditē Panamas, Kambodžas un Dienvidkorejas vēstniekus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 2018. gada 22. maijā, Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Panamas, Kambodžas un Dienvidkorejas vēstniekus.

Tiekoties ar Panamas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Enriki Saraku Linaresu (H.E. Enrique Zarak Linares) Valsts prezidents apliecināja Latvijas vēlmi aktivizēt divpusējos kontaktus un veicināt ciešāku sadarbību tādās jomās kā tirdzniecība, tūrisms, izglītība, kā arī zinātne. Sarunas laikā Valsts prezidents uzsvēra Latvijas interesi stiprināt ekonomisko sadarbību, attīstot kopējus sadarbības projektus.

Sarunā ar Kambodžas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viksetu Keru (H.E. Mr Vicseth Ker) Valsts prezidents pauda atbalstu stiprināt valstu divpusējās attiecības, kā arī attīstīt sadarbību tūrisma un tirdzniecības nozarēs. Tāpat Latvija saredz potenciālu sadarboties arī ASEM un ES-ASEAN ietvaros.

Savukārt, tiekoties ar Korejas Republikas (Dienvidkorejas) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džongjū Lī (H.E. Mr Jeong-kyu Lee) Valsts prezidents atzinīgi novērtēja valstu attiecības un aktīvo dialogu, kam nozīmīgu dinamiku piešķīrusi Valsts prezidenta un uzņēmēju delegācijas vizīte Dienvidkorejā šā gada februārī. Latvijai ir  izveidojusies cieša sadarbība ar uzņēmumu Samsung, kas attīsta Latvijas jauniešu digitālās prasmes. Sarunas laikā Raimonds Vējonis atkārtoti pauda Latvijas ieinteresētību  pakāpeniski izveidot Latvijā Samsung pētniecības un attīstības centru. Valsts prezidents uzsvēra, ka Dienvidkoreja kļūst par arvien nozīmīgāku Latvijas preču eksporta tirgu un to īpaši sekmējis Eiropas Savienības un Dienvidkorejas Brīvās tirdzniecības nolīgums. Latvija ir ieinteresēta paplašināt un diversificēt eksporta struktūru. Tāpat Latvija ir ieinteresēta veicināt sadarbību augstākajā izglītībā un zinātnē, kā arī valodu un kultūru studijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI