DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vizītē ieradies Panamas vēstnieks Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 21. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Panamas Republikas vēstnieku Enriki Saraku Linaresu (Enrique Zarak Linares), kas Latvijā ieradies akreditācijas vizītē.

Valsts sekretārs ar vēstnieku pārrunāja iespējas aktivizēt politisko dialogu un sadarbību ekonomikas, IKT tehnoloģiju, izglītības un zinātnes jomās. Panamas vēstnieks pateicās Latvijai par Eiropas Savienības un Centrālamerikas Asociācijas nolīguma ratifikāciju un pauda cerību, ka drīz tiks pabeigta ratifikācija visās ES dalībvalstīs un nolīgums varēs stāties spēkā. Latvija un Panama ir ieinteresētas turpināt sadarbību starptautiskajās organizācijās, arī savstarpējo atbalstu ANO struktūrās.

Panamas vēstnieks aicināja Latvijas jauniešus doties uz Pasaules Jauniešu dienām, kas notiks Panamā 2019. gada janvārī. 

Pēc akreditācijas ceremonijas pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vēstnieks tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi, kā arī apmeklēs LIAA, LDDK, LTRK un iepazīsies ar Rīgas Biržas un Okupācijas muzeja ekspozīcijām. 

Uzziņai

Panamas Republika atzina Latvijas Republiku de iure 1921. gada 6. jūlijā. Savukārt diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1994. gada 22. martā.

Panamas Republikas vēstnieks Latvijā Enrike Saraks Linaress rezidē Varšavā, Polijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI