DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Apstiprina 2018./2019. mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laikus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 22. maijā apstiprināti Ministru kabineta noteikumi, kas paredz diagnosticējošos darbus 3. un 6. klašu skolēniem organizēt 2019. gada janvārī un februārī, svešvalodu centralizētos eksāmenus vispārējā vidējā izglītībā organizēt no 12. līdz 15. martam, bet pārējos valsts pārbaudījumus 9. un 12. klašu skolēniem – maijā un jūnijā, un 6 papildu termiņa eksāmenus 12. klašu skolēniem jūlija sākumā.

Noteikumi nosaka datumus valsts pārbaudes darbiem nākamajā mācību gadā tiem skolēniem, kuriem atbilstoši valsts vispārējās izglītības standartiem, valsts profesionālās vidējās izglītības standartam un valsts arodizglītības standartam attiecīgajā mācību gadā ir jākārto noteiktie valsts pārbaudes darbi, kā arī tiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nav varējuši kārtot valsts pārbaudes darbus noteiktajos laikos. Noteikumi nosaka arī norises laiku eksāmeniem, kurus organizē pašvaldības izglītības speciālists, izglītības pārvaldes vai izglītības iestāde.

Izstrādājot noteikumu projektu, tika ņemti vērā Latvijas Republikas tiesībsarga un Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas klīnikas ekspertu viedokļi, ka divu eksāmenu kārtošana divdesmit četru stundu periodā no fiziskās un emocionālās veselības sargāšanas un slimību un traucējumu profilakses viedokļa raugoties nebūtu pieļaujama. Noteikumi paredz, ka, kārtojot visus noteiktos obligātos centralizētos eksāmenus un izvēles eksāmenus, izglītojamajam starp visiem pārbaudījumiem ir nodrošināts vairāk nekā divdesmit četru stundu periods.

Ņemot vērā 2018./2019. mācību gadā paredzēto valsts pārbaudījumu norises plānojumu un ekspertu izteikto viedokli par vēlamo perioda ilgumu starp eksāmeniem, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos pamattermiņā, plānots izsniegt 2019. gada 28. jūnijā. Izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos papildu termiņā, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību varēs izsniegt 2019.gada 5.jūlijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI