DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Viļņā norisināsies starptautiskā lauksaimniecības izstāde “AgroBalt 2018”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laikā no 24. līdz 26. maijam Viļņā (Lietuvā) norisināsies 22. tradicionālā starptautiskā lauksaimniecības un pārtikas industrijas izstāde “AgroBalt 2018”.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs piedalīsies izstādes “AgroBalt 2018” atklāšanā un tiksies ar jauno Lietuvas Lauksaimniecība ministru Ģiedru Surpli, lai apspriestu abu valstu starptautiskās sadarbības pēctecību, jo īpaši Kopējās lauksaimniecības politikas perspektīvas jautājumos.

Izstādes “AgroBalt 2018” programmā notiks Ķīnas lauksaimniecības un ekonomiskās sadarbības forums, tā saucamajā “16+1” formātā, kas ir Ķīnas Tautas Republikas iniciatīva sadarbībai ar 11 Eiropas Savienības (ES) un piecām Balkānu valstīm. Foruma laikā, kurā piedalīsies Zemkopības ministrijas (ZM) parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis, šī formāta dalībnieki sagatavos kopēju paziņojumu par viedo lauksaimniecību – inovatīvi risinājumi pārtikas nodrošinājumam un pārtikas drošībai.

Paralēli norisināsies arī Eiropas Komisijas iniciēts pasākums – augsta līmeņa politiskais forums par pārtikas zudumiem un pārtikas izšķiešanu, kas ir saistīts ar ES platformu šajos jautājumos. Proti risinājumu meklējumiem pārtikas izšķiešanas un pārtikas zudumu samazinājumam, un lielāka cilvēku skaita paēdināšanu ar esošajiem pārtikas resursu daudzumiem.

Plašāka informācija par izstādi “AgroBalt 2018” pieejama tās tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI