DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Centrālāzijas, Tuvo Austrumu un Rietumbalkānu jaunie profesionāļi Latvijā apgūs Eiropas tiesības un ekonomiku

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 21. maijā parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica Ārlietu ministrijā atklāja Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā pavasara semestri un sveica programmas dalībniekus no Centrālāzijas, Tuvajiem Austrumiem un Rietumbalkāniem. Atklāšanā klātesošos sveica Rīgas Juridiskās augstskolas rektora pienākumu izpildītājs Jānis Ikstens un ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļas vadītājs Čads Tvitijs (Chad Twitty).

Parlamentārā sekretāre uzrunā programmas dalībniekiem uzsvēra, ka viens no programmas mērķiem ir paplašināt partnervalstu jauno profesionāļu zināšanas, kā arī profesionālo kontaktu loku, tādējādi palīdzot pilnveidot starpvalstu sadarbību. Z. Kalniņa-Lukaševica norādīja: “Dalība šajā apmācību programmā ir ieguldījums jūsu profesionālajā attīstībā. Atgriežoties mājās, tas ļaus jums strādāt ar jaunu apņēmību, lai sekmētu jūsu un jūsu valsts turpmāko izaugsmi.”

Parlamentārā sekretāre arī pateicās Rīgas Juridiskajai augstskolai par ieguldīto darbu programmas īstenošanā, kā arī ASV valdībai par Intensīvās programmas līdzfinansēšanu 2018. gadā.

Intensīvās programmas norises laikā turpmākās sešas nedēļas Latvijā izglītosies 18 publiskās administrācijas, pilsoniskās sabiedrības un akadēmisko aprindu pārstāvji no Ēģiptes, Kazahstānas, Kirgizstānas, Kosovas, Palestīnas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas. Līdz ar teorētisko un praktisko zināšanu apguvi programmas dalībnieki apmeklēs dažādas Latvijas valsts iestādes un dosies mācību braucienā uz Briseli un Luksemburgu. Šis ir ceturtais Intensīvās programmas semestris. Programma tiek daļēji finansēta no Latvijas valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem attīstības sadarbības politikai.

Uzziņai

Starpdisciplinārās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvija veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada, un tās koordinē Rīgas Juridiskā augstskola. Trīs mēnešu Padziļinātā programma un sešu nedēļu Intensīvā programma finansējumu daļēji saņēmušas no Latvijas valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem attīstības sadarbības politikai. Ieguldījumu iepriekšējos gados programmas īstenošanā sniegušas arī ASV, Zviedrija, Norvēģija, Luksemburga, Nīderlande, Šveice. Kopš 2014. gada mācības abās programmās kopā apguvuši vairāk nekā 160 dalībnieki no ES Kaimiņu politikas valstīm, Centrālāzijas un Rietumbalkāniem. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantot savu valstu attīstības veicināšanai. 2018. gadā tiek īstenota arī trīs mēnešu Padziļinātā programma, kurai finansiālu atbalstu sniedz Norvēģijas valdība. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI