DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vizītē Latvijā ieradies jaunais Kambodžas vēstnieks

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 21. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar jauno Kambodžas Karalistes nerezidējošo vēstnieku Latvijā Viksetu Keru (Ker Vicseth), kurš Latvijā ieradies akreditācijas vizītē.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Kambodžas divpusējo attiecību attīstības iespējas, aktivizējot politisko dialogu, ekonomisko sadarbību tādās jomās kā transports, loģistika un tūrisms, kā arī veicinot sadarbību starptautiskajās organizācijās. Tika apspriesta arī iespējamā sadarbība ASEM (Asia Europe Meeting) un ES-ASEAN (Association of South East Asian Nations) formātos.

Vēstnieks Viksets Kers ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs Maskavas Starptautisko attiecību institūtā. Darbu Ārlietu ministrijā uzsāka 1993. gadā Juridiskajā un konsulārajā departamentā. Kopš 2008. gada bijis Juridiskā un konsulārā departamenta direktors. Vēstnieka rezidences vieta būs Maskava.

Uzziņai

Diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Kambodžas Karalisti ir nodibinātas 1995. gada 22. septembrī. Abu valstu attiecības raksturojamas kā pozitīvas un ar tālākas attīstības perspektīvām.

Preču eksporta apjoms uz Kambodžu 2017. gadā veidoja 196,25 tūkst. EUR, kas bija par 39% vairāk nekā 2016. gada attiecīgajā periodā. Preču imports no Kambodžas pagājušā gadā sasniedza 1,51 milj. EUR, kas savukārt bija par 11% mazāk nekā 2016. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI