DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā prezentēs OECD pētījumu par komerctiesību regulējumu Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimā trešdien, 23.maijā, notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) pētījuma “Tiesiskums komercdarbībai un iekļaujošai izaugsmei Latvijā” prezentācija un diskusija par komerctiesību attīstību Latvijā. Pasākumu rīko Saeimas Juridiskā komisija un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sadarbībā ar Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Latvijas Republikas pilnvarotā vēstniece OECD Ivita Burmistre un OECD Publiskās pārvaldības direktorāta vadītājs Markoss Bonturi (Marcos Bonturi).

2017. un 2018.gadā pirmo reizi Latvijā veikts tieslietu sistēmas novērtējums, tostarp aplūkojot komerctiesību jomu, un OECD eksperti izstrādājuši rekomendācijas Latvijas tieslietu sistēmas pilnveidei.

Pēc pētījuma prezentācijas klātesošos uzrunās Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš.

Diskusijā par komerctiesību attīstību Latvijā komerctiesību eksperti un sociālie partneri runās par Tieslietu ministrijas vīziju par komerctiesību attīstību, modernu komerctiesību vidi, digitalizāciju, korporatīvo pārvaldību un investoru tiesībām, kā arī par atbildību un strīdu izšķiršanu.

Pētījuma prezentācija un diskusija par komerctiesību attīstību Latvijā notiks 23.maijā pulksten 10.00 Saeimas Baltiešu zālē Jēkaba ielā 6/8. Tās norisei varēs sekot tiešsaistē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv. Savukārt pulksten 12.00 paredzēts preses brīfings, kurā informēs par OECD pētījumu. Preses brīfings notiks Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas zālē Jēkaba ielā 6/8.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI