DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Jēkabpilī viesojas Polijas vēstniecības delegācija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 19.maijā Jēkabpils pilsētas viesojas Polijas vēstniecības delegācija, kura tikās ar domes vadību, savukārt vēlāk piedalījās Garīgo dziesmu festivālā Jēkabpils Svētās Jaunavas Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcā.

No rīta Polijas vēstniecības pilnvarotā lietvede Evelina Brudnicka, konsule Malgožata Hejduka-Gromeka, kā arī politikas-ekonomikas nodaļas pārstāve Jolanta Višnioča Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tikās ar domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, vietniekiem Līgu Kļaviņu un Andri Rutko, Jēkabpils poļu biedrības "Rodacy" vadītāju Aleksandru Raščevski, tās pārstāvi Jekaterinu Grahoļsku-Krjukovsku, kā arī Svētās Jaunavas Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcas priesteri Viktoru Silčonoku.

Pēc abu pušu sasveicināšanās delegācijas pārstāvji iepazinās ar pilsētas raksturlielumiem, tuvākajiem nākotnes projektiem un plāniem. Sarunas turpinājumā tika pārrunāta sadarbība ar pilsētas sadraudzības pilsētām Polijā - Sokolovu-Podļaski un Červjonku-Leščinu, kā arī Jēkabpils poļu biedrību "Rodacy". Pilnvarotā lietvede E. Brudnicka uzteica Jēkabpils pilsētas pašvaldības iniciatīvu sasvstarpējas sadarbības veicināšanā, īpaši uzsverot bērnu un pieaugušo poļu valodas apguves atbalstu. Pilnvarotā lietvede atzinīgi novērtēja Jēkabpils bērnu poļu valodas zināšanas, kā arī biedrības iniciatīvu par rasto iespēju kopt savu senču valodu un stiprināt savu identitāti pilsētā.

Vizītes turpinājumā delegācija kopā ar pilsētas vadību apmeklēja Sokolovas-Podļaski un Červjonkas-Leščinas sadraudzības soliņus uz Daugavas aizsargdambja un apmeklēja Garīgo dziesmu festivālu "Māras zemes Karaliene" Jēkabpils Svētās Jaunavas Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI