DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aicina izvirzīt kandidātus UNESCO Starptautiskajām rakstpratības un lasītprasmes balvām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

UNESCO izziņo kandidātu pieteikšanu Starptautiskajām rakstpratības un lasītprasmes balvām (UNESCO International Literary Prizes).

Balvas izveidotas 1967. gadā, apvienojot Ķīnas Tautas Republikas sponsorēto UNESCO Konfūcija balvu un Korejas Republikas atbalstīto karaļa Sedžona balvu. Katru gadu tiek piešķirtas trīs UNESCO Konfūcija balvas par lasītprasmes un rakstpratības veicināšanu lauku teritorijās dzīvojošajiem un no izglītības sistēmas izkritušajiem jauniešiem, īpaši meitenēm un sievietēm, un divas UNESCO karaļa Sedžona balvas par lasītprasmes un rakstpratības veicināšanu daudzvalodu vidē.

Ik gadu balvām tiek noteikta tēma, šogad tā ir “Lasītprasme un prasmju attīstīšana” (Literacy and Skills Development). Plašāk informācija par tēmu pieejama tiešsaistes vietnē https://en.unesco.org/themes/literacy/prizes.

Balvas tiek piešķirtas indivīdiem, valsts un nevalstiskajām organizācijām par izcilu sniegumu lasītprasmes un rakstpratības veicināšanā. Katrs balvas ieguvējas starptautiskā ceremonijā saņems naudas prēmiju, sudraba medaļu un diplomu. Svinīgā ceremonija notiks 8. septembrī – Starptautiskajā rakstpratības un lasītprasmes dienā. Kopš balvu dibināšanas starptautiski atzīti jau vairāk nekā 485 projekti un programmas visā pasaulē.

Lai izvirzītu kandidatūru UNESCO Starptautiskajām rakstpratības un lasītprasmes balvām, jāpieprasa atsevišķa tiešsaistes konta izveide vietnē: www.unesco.org/ilp/account. Kad tas paveikts, kandidātam tiks dota iespēja aizpildīt tiešsaistes pieteikuma anketu. Anketas noslēgumā jānorāda, ka tā tiek iesniegta UNESCO Nacionālajai komisijai. Pieteikums jāiesniedz līdz šī gada 5. jūnijam. Plašāk par nominēšanas procedūru var uzzināt tiešsaistes vietnē: https://en.unesco.org/themes/literacy/prizes/guidelines.

Pieteikuma iesniegšanas gadījumā, lūgums informēt UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju par savu interesi izvirzīt kandidatūras balvai, rakstot ziņu uz e-pastu: i.dalbina@unesco.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI