DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

24.maijā NVA rīko starptautisko konferenci “Nodarbinātība Latvijā vakar, šodien un rīt”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018.gada 24.maijā no plkst. 9.00 līdz 17.00 viesnīcas “Islande” konferenču centrā (Ķīpsalas iela 2, Rīga) norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotā Latvijas Republikas simtgadei veltīta starptautiskā konference “Nodarbinātība Latvijā vakar, šodien un rīt”.

NVA direktore Evita Simsone: “Dinamiska darba tirgus attīstība rada dažādus izaicinājumus gan darba ņēmējiem, gan darba devējiem, gan sabiedrībai kopumā. Mūsdienu darba tirgū pārmaiņas notiek ļoti strauji - mainās demogrāfiskā situācija, izzūd vairākas profesijas, par ikdienas realitāti kļūst robotizācija un mākslīgais intelekts, rodas jaunas nodarbinātības formas, tāpēc šobrīd ir svarīgi operatīvi radīt, apspriest un īstenot laika prasībām atbilstošas idejas ekonomikas attīstībai un nodarbinātības veicināšanai. Nodarbinātības dienestiem šodien ir jābūt par vidutāju starp tagadnes realitāti un nākotnes redzējumu, jābūt gataviem izaicinājumiem darba tirgū, jāprot ātri un efektīvi reaģēt uz laikmeta prasībām. Mūsdienās panākumus sasniegt var tas, kas labi pārzina pagātnes pieredzi, reāli skatās uz tagadni un ir gatavs nākotnes pārmaiņām. Mūsu konference ir iecerēta kā profesionālo viedokļu un pieredzes apmaiņa, “prāta vētra”, kuras laikā tiks meklēti efektīvākie risinājumi darba tirgus attīstībai nākotnē.”

Konferencē Latvijas un ārvalstu amatpersonas un eksperti diskutēs par aktuālajiem nodarbinātības jautājumiem, kas ilgtermiņā ietekmē Latvijas un Baltijas valstu darba tirgus attīstību. Konferencē tiks spriests par darba tirgus tendencēm, vēsturisko pieredzi un nākotnes prognozēm, globalizācijas, demogrāfijas un digitālo tehnoloģiju ietekmi, Latvijas darba tirgus attīstību starptautiskajā kontekstā, sadarbības nozīmi darba tirgus dinamisko pārmaiņu laikā, darba vidi un darba formām, cilvēkresursu attīstību un uzņēmējdarbības veicināšanu. Konferences laikā notiks arī paneļdiskusijas “Darbaspēka rezerves Latvijā, to mobilizācija” un “Tehnoloģiskās attīstības ietekme uz darba tirgiem

Konferences darbā piedalīsies Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta Baltijas valstu un Somijas nodaļas vadītāja Muriel Guin, Eiropas Savienības dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla PES valdes priekšsēdētājs Fons Leroy, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas OECD Nodarbinātības, darba un sociālo lietu direkcijas Nodarbinātības analīzes un politikas nodaļas vadītājs Mark Keese. Par Igaunijas un Lietuvas pieredzi nodarbinātības veicināšanā stāstīs Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fonda valdes priekšsēdētājs Meelis Paavel un Lietuvas nodarbinātības dienesta direktore Ligita Valalyte. Latviju konferencē pārstāvēs labklājības ministrs Jānis Reirs, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, NVA direktore Evita Simsone, Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktora vietniece, ES Nodarbinātības komitejas vadītāja Ilze Zvīdriņa, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Personāla vadīšanas asociācijas valdes locekle Evita Mackeviča, Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, AS “Rīgas piena kombināts” Personāla nodaļas vadītāja Evita Osīte, AS “Grindeks” Personāla departamenta vadītāja Ilze Ogle, SIA “CEMEX” Juridiskās nodaļas vadītāja Evita Goša, SIA “We Build Parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons, Pirmās Latvijas sabiedrības, kas veltīta meiteņu un sieviešu izglītībai un iedvesmojumam par tehnoloģijām, “RigaTechGirls” līdzradītāja Edīte Millere, nodarbinātības, finanšu un personāla vadības eksperti.

Starptautiskās konferences "Nodarbinātība Latvijā vakar, šodien un rīt" norisei interesenti 24.maijā no plkst. 9.30 varēs sekot arī tiešsaistē NVA tīmekļvietnē (www.nva.gov.lv) un sociālajā vietnē Facebook (www.facebook.com/Nodarbinatiba/).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI